Consiliul de Supraveghere si indrumare al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a mandatat comisia de negociere sa semneze contractul de privatizare pentru societatea comerciala Laminorul SA Braila, valoarea tranzactiei fiind de peste 20 milioane euro.
Societatea va fi achizitionata de S.C. Donau Commodities SRL Bucuresti, singura companie care a depus oferta pentru cumpararea S.C. Laminorul SA Braila si care va plati 221.374, 37 euro pentru pachetul de actiuni si va face investitii de dezvoltare de 10 milioane euro, alte 6,5 milioane euro - capital de lucru, precum si 785.624 euro - investitii de mediu.

Conform clauzelor contractuale, cumparatorul va face plata pachetului de actiuni, integral, in termen de zece zile de la data semnarii contractului, iar cele 6,5 milioane de euro investitii in capital de lucru vor fi facute in termen de trei luni. Investitiile de dezvoltare si cele de mediu vor fi realizare de cumparator in cinci ani de la semnarea contractului.

Tot prin contractul de privatizare, SC Donau Commodities SRL va fi obligata sa pastreze, pe o perioada de cinci ani, intreg personalul prezent in societate la data semnarii contractului, 537 de salariati, sa preia datoriile societatii in valoare de 29,5 milioane RON, sa diversifice productia societatii si sa nu instraineze activele ce concura la realizarea obiectului principal de activitate, informeaza Rompres.

De asemenea, SC Donau Commodities SRL s-a angajat in cadrul negocierilor, sub sanctiunea desfiintarii contractului de privatizare, sa asigure plata catre AVAS a ajutorului de stat acordat societatii, in cuantum de 95 miliarde ROL, in conformitate cu decizia Consiliului Concurentei care a calificat ca ilegal acest ajutor de stat si a dispus recuperarea lui de catre Autoritate.

SC Laminorul SA Braila este o societate comerciala mare, specializata in productia de materiale feroase sub forme primare si semifabricate. Pachetul de 68,80% din capitalul social al SC Laminorul SA Braila a fost oferit la vanzare de catre AVAS in data de 17 februarie 2006, dupa cinci incercari de privatizare nereusite.

Privatizarea SC Laminorul SA Braila este rezultatul a peste trei luni de negocieri intensive ale AVAS cu SC Donau Commodities SRL in cursul carora oferta financiara si tehnica depuse au fost imbunatatite succesiv.

SC Donau Commodities SRL este o societate cu raspundere limitata, cu asociat unic SC Donau Commodities Handels GMBH, persoana juridica austriaca specializata in comertul cu ridicata al metalelor si minereurilor metalice.

Donau Commodities SRL nu a mai participat la alte actiuni de privatizare organizate de AVAS si nici nu are incheiate contracte de vanzare-cumparare de actiuni cu Autoritatea.

Potrivit AVAS, Laminorul Braila va avea un parcurs dificil de restructurare si are nevoie de multe investitii pentru a ajunge la standardele europene in materie de siderurgie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri