BERD a acordat un imprumut de cinci milioane euro producatorului de spaniol de componente hidraulice Grupo Industrial Roquet pentru constructia unei fabrici in Romania, langa Ploiesti, a anuntat banca.

"Imprumutul va fi folosit pentru a co-finanta o fabrica noua. (...) Pentru a satisface cererea in crestere pentru produsele sale, compania a decis sa-si extinda capacitatea de productie prin deschiderea unei noi fabrici. Romania a fost aleasa datorita avantajelor sale competitive", se arata intr-un comunicat al BERD.

In fabrica din Romania, Roquet va produce cilindri cu diametru mare, folositi in productia bunurilor de capital, in principal in agricultura si utilaje de constructii. Inceperea constructiei este programata pentru aprilie 2014, iar productia efectiva este planificata sa inceapa in 2015, potrivit Mediafax.

"Cand am analizat diverse destinatii pentru investitie, ne-am dat seama ca Romania ofera avantaje multiple, printre care si o atmosfera de afaceri pozitiva. Sprijinul puternic al BERD a fost factorul decisiv pentru hotararea noastra de a construi o fabrica noua in Romania, prima, de altfel, din afara Spaniei. Suntem increzatori ca de la aceasta baza industriala de langa Ploiesti ne vom extinde cu succes gama de produse si vom intra pe piete noi", a declarat Cipriano Gomez, directorul executiv al Roquet Hydraulics.

Grupo Industrial Roquet detine patru fabrici in Spania unde produce pompe si cilindri hidraulici, valve de control si diverse componente pentru aplicatii hidraulice.

Citeste si:
P&G obtine ajutor de stat pentru noua fabrica din Urlati
P&G obtine ajutor de stat de...

Imprumutul de la BERD este acordat in cadrul facilitatii LEF (Local Enterprise Facility), un vehicul de 400 milioane euro pentru investitii in companii din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia, precum si tarile din sud-estul Mediteranei (Egipt, Iordania, Maroc si Tunisia).

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit aproximativ 6,64 miliarde euro in 356 de proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ministerul Finantelor a imprumutat 600 de milioane de lei de la banci