Producatorul de lactate Prodlacta din Brasov vrea sa-si majoreze capitalul social cu aproximativ 16 milioane lei, printr-o emisiune de actiuni noi cu o valoare nominala de 1,36 lei, si a bugetat pentru acest an dublarea veniturilor si reducerea pierderilor de aproape patru ori, scrie Mediafax.

"Exercitarea dreptului de preferinta al actionarilor, in proportia capitalului social detinut, pentru subscriere de actiuni, se va efectua in termen de 30 de zile incepand cu data publicarii deciziei in Monitorul Oficial. Capitalul social se va majora doar in cuantumul actiunilor subscrise si a capitalului social aferent, varsat. Actiunile subscrise si nevarsate in termenul stabilit, vor fi anulate, astfel incat capitalul social se va majora doar cu suma actiunilor subscrise si a caror contravaloare a fost achitata", se arata intr-un raport al companiei, controlata de grupul JLC din Republica Moldova.

Prodlacta are in prezent un capital social de 52,3 milioane de lei.

Compania a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 25,6 milioane lei (5,8 milioane euro), de circa trei ori mai mare comparativ cu valoarea raportata in 2012, si o pierdere de 11,7 milioane lei.

Pentru anul in curs, producatorul de lactate a bugetat venituri de 61,4 milioane lei (13,8 milioane euro), de peste doua ori mai mari fata de anul trecut, si pierderi in scadere de circa patru ori, la 3,14 milioane lei.

Banca Transilvania si-a...
Citeste si: Banca Transilvania si-a majorat capitalul social cu 695 milioane lei

"Principalul obiectiv urmarit in anul 2014 de catre actionarul majoritar al Prodlacta va fi cresterea cifrei de afaceri, care pana in anul 2015 sa ajunga la 20 millioane euro. In privinta vanzarilor, principalele obiective sunt: cresterea vanzarilor pe fiecare tip de client printr-o buna executie de piata si prin implementarea unei sortimentatii adecvate, crearea unei retele proprii de distributie nationala pentru comertul traditional, efectuarea de exporturi in pietele unde JLC are deja piata de desfacere, in tarile vecine, precum si oferirea de marca proprie (ale magazinelor) pentru export si retehnologizarea societatii pentru lansarea de noi produse", se mentioneaza in raportul companiei.

Anul trecut, masurile de crestere si dezvoltare a vanzarilor au vizat dezvoltarea pietei locale (Brasov), organizarea structurilor de vanzari directe pentru reintrarea si dezvoltarea Prodlacta pe comertul traditional de proximitate din Bucuresti, Ploiesti si Pitesti, reluarea colaborarii cu marile retele internationale, adaptarea sortimentatiei de produse la cerintele pietei si activitati de promovare.

In acelasi timp, producatorul a efectuat exporturi in valoare de peste 1 milion lei, reprezentand produse lactate proaspete, semifabricate si inghetata.

In prezent, Prodlacta isi desfasoara activitatea de productie in unitatea din Brasov. Producatorul mai detine doua fabrici de branzeturi, in Fagaras si Homorod, ambele in judetul Brasov, aflate in conservare din anul 2010.

Elliott ajunge la aproape 20%...
Citeste si: Elliott ajunge la aproape 20% din FP inaintea de AGA din octombrie

Producatorul de lactate a iesit din insolventa in luna mai a anului trecut, dupa un an si jumatate de administrare speciala.

Potrivit datelor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), actionarul majoritar al producatorului este grupul JLC, care prin JLC Germany si JLC Chisinau, detine 58,5% din actiuni. Grupul JLC, cu sediul la Chisinau, activeaza in domeniul lactatelor, constructilor, trasporturi si comert, avand activitati in Republica Moldova, Ucraina, Kazahstan, Germania si Romania.

Asociatia salariatilor detine 13,48% din actiunile Prodlacta, iar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului 5,8%.

NEPI vrea 65 milioane euro de...
Citeste si: NEPI vrea 65 milioane euro pentru a refinanta achizitia Auchan Titan


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Elefant Online SA majoreaza capitalul social cu doua milioane de euro