Grupul European Drinks se imprumuta periculos. Pentru un credit de 61 de milioane RON a pus gaj mai multe active, printre care si fabrica de bere de la Draganesti.
Pentru a-si dezvolta afacerile, grupul European Drinks a pus gaj pe unele dintre cele mai importante active ale sale. Este vorba despre fabrica de bere de la Draganesti, de distileria de alcool si instalatiile aferente, la care se adauga alte active detinute de firmele din grup precum gospodaria de apa de la Tiganesti sau alte echipamente.

Toate pentru a lua un credit de la BCR in valoare totala de 61 de milioane RON. In cazul in care nu poate achita creditul, compania nu va pierde insa dreptul de proprietate asupra marcii de bere Bürger. „La nivelul la care am ajuns putem lucra cu sume foarte mari. Avem planuri de dezvoltare importante pe care le sustinem in acest fel”, ne-a declarat Viorel Micula, directorul European Drinks.

Istoria imprumuturilor

Gajul pus pe fabrica de bere de la Draganesti este urmarea faptului ca European Drinks a solicitat o majorare cu 39 de milioane RON a liniei de creditare acordate de BCR firmei Scandic Distilleries, societate ce face parte din grup. De asemenea, mai multe firme din grup vor garanta cu active doua linii de credit primite de Rieni Drinks de la aceeasi institutie bancara. Una dintre finantari a fost majorata cu 4 milioane de dolari, iar cealalta are o valoare de 3 milioane de euro. Printre societatile din grup care au constituit garantii pentru aceste finantari se numara European Food, Rieni Drinks si Scandic Distilleries.

Posibil imprumut extern

Compania si-a anuntat de curind intentia de a lua un credit sindicalizat in valoare de 250 de milioane de euro si de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folositi pentru dezvoltarea companiei pe segmentul alimentar, investitiile urmind sa fie localizate in zona celor 3 platforme ale companiei: Rieni, Sudrigiu si Stei. Planul de investitii cu bani de la BERD se va derula pe o perioada de 2-3 ani. Mentionam ca initial compania solicitase de la BERD un credit de 195 de milioane de euro.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6137&art=15187&cHash=dc63c55040

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Litigiul Micula: Romania risca sa intre in procedura de default