DNA ancheteaza contractele incheiate de Loteria Romana cu grupul grec Intralot, care detine monopolul contractelor cu Loteria pentru sistemele informatice in ultimele doua decenii, existand suspiciuni de fapte de coruptie.

Firma Intralot detíne monopolul pentru tot sistemul electronic din cadrul Loteriei de mai bine de 20 de ani. Primul contract a fost parafat in 1993 fara licitatie de catre fostul director al companiei, Nicolae Cristea. Pentru ca in contractul initial nu a fost stabilit un pret fix pentru aparatura, ci s a preferat metoda decontarii unui procent din incasarile lunare, toate controalele realizate in aceasta perioada au scos la iveala acelasi lucru: statul a decontat aceeasi aparatura de mai multe ori, scrie Digi 24.

Contractul cu Intralot a fost prelungit in acest an. Cu toate aceastea, in 2003 contractul a fost din nou prelungit pe inca 10 ani. Dupa demiterea lui Nicolae Cristea de la conducerea Loteriei, in 2006, toti managerii care i-au succedat in functie au incercat sa rezilieze acest contract, dar nu au putut.

„Din pacate, cat am fost ministru al Finantelor, nu am reusit sa reziliez acest contract. Am pus juristii, au analizat. Am inteles ca si alti ministri de Finante au analizat posibilitatea rezilierii si nu s-a reusit, pentru ca era incheiat beton, cum s-ar zice, cum spun juristii. Nu exista nicio posibilitate de reziliere”, spune fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu.

Citeste si:
Perchezitii DNA la Ministerul Finantelor
DNA ridica documente de la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Novomatic: Loteria nu a indeplinit conditiile contractuale