Kremlinul a declarat vineri că sugestiile şi speculaţiile occidentale că şeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis la ordinele sale sunt o "minciună absolută", potrivit Reuters.

Într-o convorbire cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că ancheta privind accidentul aviatic de miercuri seara, în care, conform unor informaţii preliminare invocate de preşedintele Vladimir Putin, au murit Prigojin şi asociaţii săi, este în desfăşurare, conform Agerpres.ro.

Putin nu s-a întâlnit recent cu Prigojin, a adăugat Peskov.

Kremlinul a mai declarat că este imposibil de spus dacă Vladimir Putin va participa la funeraliile şefului mercenarilor Wagner, dar că liderul de la Kremlin are "un program foarte plin".

Conform Kremlinului, grupul de mercenari Wagner nu are o existenţă juridică oficială.

În discuţia cu jurnaliştii, Peskov a spus că Wagner există ca un grup care a adus o "mare contribuţie" la campania militară a Rusiei în Ucraina şi a lăudat "eroismul" luptătorilor săi.

Mercenarii Wagner au încercat în iunie pentru scurt timp să mărşăluiască spre Moscova într-o revoltă menită să-i înlăture pe rivalii lui Prigojin din sistemul de apărare, o rebeliune condamnată de preşedintele Vladimir Putin ca o "înjunghiere în spate" trădătoare.

Rusia l-a criticat vineri și pe preşedintele Statelor Unite Joe Biden după ce acesta a declarat că nu este surprins că şeful mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin a fost ucis în prăbuşirea unui avion, avertizând de asemenea că nu este potrivit pentru Washington să facă astfel de remarci.

Miercuri, Biden a spus că nu era surprins după informaţiile despre moartea lui Prigojin, adăugând că în Rusia nu se întâmplă multe lucruri fără ca în spatele lor să nu se afle preşedintele Vladimir Putin, aminteşte Reuters.

"Nu sunt surprins", a spus Biden. "Nu se întâmplă mare lucru în Rusia fără ca Putin să nu fie în spate, dar nu ştiu suficient pentru a da răspunsul", a adăugat el..

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat că remarcile ilustrează dispreţul Washingtonului faţă de diplomaţie.

"Cu toate acestea, în opinia mea, nu este cazul ca preşedintele SUA să vorbească despre astfel de evenimente tragice", a adăugat Riabkov, citat de agenţia de presă de stat TASS, preluată de Reuters.

Putin a transmis joi condoleanţe familiei lui Prigojin, numindu-l un om de afaceri talentat care a ştiut să-şi vadă propriile interese şi care putea, când i se cerea, să-şi aducă contribuţia la cauza comună.

Sursa foto: ID1974 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri