Curtea de Conturi a inceput un audit privind piata de electricitate din perioada 2010-2013 si a solicitat informatii referitoare la acest sector Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

"ANRE este in curs de a furniza Curtii de Conturi ultimul calup de date. Auditul a inceput la jumatatea lunii septembrie", a transmis Biroul de presa al ANRE la solicitarea Mediafax.

Auditul Curtii de Conturi vizeaza si raportarile transmise la ANRE de companii din sectorul energetic privind investitiile si costurile lor. "Au cerut (reprezentantii Curtii de Conturi - n.r.) date si despre piata libera, si despre piata reglementata", a mentionat Biroul de presa al ANRE.

Printre companiile incluse in auditul Curtii de Conturi se numara si producatorul de electricitate Hidroelectrica, detinut de stat, a declarat avocatul Remus Borsa, care administreaza judiciar compania aflata in insolventa.

"Le-am cerut (celor de la Curtea de Conturi - n.r.) sa investigheze activitatea companiei pana la momentul intrarii in prima insolventa, adica iunie 2012", a spus Borza.

Citeste si:
Curtea de Conturi a gasit nereguli la TVR in 2018
Curtea de Conturi a gasit...

Hidroelectrica, detinuta de stat prin Departamentul pentru Energie, a iesit din prima insolventa in 2013, dar la inceputul acestui an a reintrat in insolventa. Curtea de Conturi nu a raspuns pana la ora transmiterii acestei stiri solicitarii Mediafax privind scopul auditului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
PwC Romania anunta promovarea a opt directori