Producatorul de utilaje pentru extractie si constructii Upet Targoviste (UPET) va concedia 263 din cei 619 de salariati, reprezentand 40% din personal, si a notificat joi sindicatele in legatura cu aceasta decizie.

"Upet SA, in calitate de angajator, a notificat la data de 30 octombrie 2014 sindicatelor din cadrul societatii, respectiv Federatiei Sindicale Upet si sindicatului Solidaritatea, precum si Inspectoratului Teritorial de Munca Dambovita si Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita intentia sa de a proceda la efectuarea unei concedieri colective, concediere care urmeaza sa afecteze un numar de 263 de salariati din totalul de 619 salariati", se arata intr-un raport al companiei remis Bursei, scrie Mediafax.

Deciziile de concediere vor fi emise incepand cu data de 17 decembrie, iar incetarea contractelor individuale de munca va avea loc dupa expirarea temenului de preaviz de 20 de zile lucratoare. "Notificarea intentiei de concediere colectiva a fost intocmita cu respectarea art. 69 - art. 71 din Codul Muncii, urmand ca procedura de concediere sa se faca cu respectarea dispozitiilor Codului Muncii si a contractelor colective de munca aplicabile", potrivit sursei citate.

Compania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 70,3 milioane lei, un profit net de 1,45 milioane lei si un numar mediu de 616 salariati, conform datelor transmise la Ministerul Finantelor. Upet este detinuta Grupul Industrial Generatia din Rusia, prin intermediul firmelor Obsesione Enterprises si Ogetto, inregistrate in Cipru. Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Upet, listate pe piata Rasdaq a BVB, a fost realizata la 24 octombrie, la pretul de 1,5 lei/ unitate. La acesta cotatie, capitalizarea companiei este de 17,9 milioane lei (4 milioane euro).

Sursa foto: Disponibilizari, Shutterstock

Citeste si:
Un grup bancar important vrea sa desfiinteze 8.000 de posturi
Un grup bancar important vrea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Turcan anunta reduceri de personal la ministere