Ministerul Afacerilor Interne a acordat sporuri de risc pentru politisti neoperativi si contracte care nu respecta pricipiile "eficientei si eficacitatii", se arata in raportul Curtii de Conturi pentru anul 2013.

Potrivit raportului Curtii de Conturi, legat de modul la care s-au achitat drepturile salariale, s-a constatat ca personalul din diversele structuri ale aparatului central al MAI "beneficiaza de o compensatie de pericol deosebit de pana la 30 la suta, calculata la solda de functie/salariul de functie/salariul de baza, desi acestia, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu isi pun in pericol integritatea fizica", scrie Mediafax.

Alte nereguli constatate de Curtea de Conturi se refera la conditiile in care reprezentantii MAI au semnat un contract cu SC 2K Telecom SRL pentru realizarea sistemului call center (reteaua voce-date din cadrul Centrului de Contact). Specialistii sustin ca, la data efectuarii misiunii de audit, sistemul call center nu era functional, desi contractul a fost incheiat la data de 16.10.2009, cu o durata initiala de 26 de luni. Perioada a fost modificata prin 11 acte aditionale pana la data de 31 decembrie 2014, perioada mare de derulare a contractui avand ca efect "uzura morala a echipamentelor si a solutiilor software alese, situatie care genereaza cheltuieli suplimentare de upgradare".

In acelasi timp, Curtea de Conturi a atras atentia cu privire la faptul ca prin contract au fost incluse servicii de mentenanta, garantie si suport in valoare de 432.000 de lei cu TVA, contrar legii privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora, unde se prevede gratuitatea garantiei acordate. In plus "din faptul ca sistemul call center nu este functional in prezent, rezulta ca nu au fost atinse obiectivele generale prevazute in caietul de sarcini, respectiv: dezvoltarea managementului informatiei la nivelul MAI, care sa permita tuturor utilizatorilor abilitati accesul la un sistem unic de gestionare a informatiilor la nivelul institutiei si cresterea gradului de satisfactie a cetateanului", se mai arata in raport. Firma 2K Telecom este controlata de Alexandru Ghita - 67,12% (fratele omului de afaceri Sebastian Ghita), Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghita) si Vasile Radu - 24,83%.

Sursa foto: Politisti/Shutterstock.com

Citeste si:
Coronavirus| Ultimele măsuri anunțate de autorități: ce restricții...
Coronavirus| Ultimele măsuri...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum au scapat doi botosaneni de dosar penal pentru ca au condus beti
Setari Cookie-uri