Premierul Victor Ponta a avut o intrevedere, miercuri, la Palatul Victoria, cu o delegatie a consortiului format din ExxonMobil si OMV Petrom pentru a discuta despre evolutia proiectelor de explorare a resurselor de gaze naturale din Marea Neagra.

Intalnirea a avut loc in contextul vizitei in Romania a vicepresedintelui ExxonMobil Exploration Company, Michael Cousins, si a vicepresedintelui pentru operatiunile din Europa, Tristan Aspray.

"Reprezentantii consortiului au prezentat progresele obtinute in ultimele luni in operatiunile din zona adanca a perimetrului Neptun si au reconfirmat interesul pentru continuarea investitiilor in conformitate cu programul de lucrari asumat. Prim-ministrul s-a interesat de stadiul cooperarii dintre consortiu si compania Transgaz pentru realizarea investitiilor si asigurarea preluarii, in perspectiva, in sistemul national de transport din Romania, a hidrocarburilor ce vor fi exploatate in perimetrele din Marea Neagra. De asemenea, reprezentantii consortiului s-au interesat de evolutiile in privinta cadrului de reglementare din sectorul petrol si gaze si au apreciat preocuparea Guvernului Romaniei pentru incurajarea investitiilor sustenabile in acest sector strategic", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Victor Ponta a spus ca acorda o atentie speciala operatiunilor de explorare si exploatare a resurselor energetice din Marea Neagra astfel incat, in viitor, acestea sa poata consolida securitatea energetica a Romaniei si securitatea in plan regional.