Henkel Bautechnik Romania, subsidiara a grupului german Henkel in Romania, a inaugurat joi un centru de instruire profesionala a celor care lucreaza in constructii, in urma unei investitii de 30.000 de euro.

"Pe termen scurt ne dorim sa asiguram un centru de competenta unde toti profesionistii din domeniu sa poata urma cursurile de specializare privind noile materiale de constructii. Pe termen lung, obiectivul nostru este sa dezvoltam un program de instruire pentru aplicatorii materialelor de finisaje in constructii, oferindu-le sansa de a se familiariza cu noile sisteme si tehnologii, a declarat directorul de vanzari si marketing al Henkel Bautechnik Romania, Iulian Mangalagiu.

Oficialii Henkel estimeaza ca anual, in cadrul programelor de instruire organizate de Henkel Bautechnik Romania vor fi pregatiti aproximativ 10.000 de profesionisti din domeniul constructiilor.

Centrul international de instruire profesionala Henkel Bautechnik Romania dispune de o sala de conferinte cu o capacitate de 80 de persoane, o sala de curs si o sala de aplicatii practice. Sala de curs are capacitate de 30 de persoane, in interiorul acesteia fiind prezentate la scara reala sistemele complete de lucru oferite de companie.

Henkel Bautechnik Romania a obtinut in primul semestru din acest an un profit de 13,3 milioane lei. In 2005, raportase un profit de 24,4 milioane lei noi la o cifra de afaceri de peste 98 milioane lei noi.

Henkel Bautechnik Romania face parte din grupul german Henkel si este activa pe piata productiei de adezivi pentru constructii si materiale pentru termoizolatii din 2002.