Valoarea proiectelor de infrastructura ale Alstom in Romania este de 230 milioane de euro, fara a pune la socoteala contractul de mentenanta cu Metrorex. Printre proiectele in derulare se numara reabilitarea mai multor portiuni de cale ferata si realizarea unor sisteme de electrificare.

Alsom este prezent pe piata din Romania din 1994. Dupa ce grupul Alstom si-a vandut catre americanii de la GE diviziile de energie, in 2014, compania a ramas in Romania doar cu o firma, Alstom Transport, cu care in 2014 a avut o cifra de afaceri de aproape 531 milioane de lei si un profit net de 12,1 milioane de lei. Compania are 500 de angajati.

In 2004 a semnat un contract cu Metrorex, operatorul metroului din Capitala, pentru o perioada de 15 ani. Acordul, cu o valoare de 240 milioane euro, a inclus si preluarea de catre Alstom a trei depouri si a unei uzine de reparatii, impreuna cu angajatii aferenti. Acordul presupune ca Alstom sa faca mentenanta trenurilor de la metrou.

“Contractul cu Metrorex reprezinta 30-35% din cifra de afaceri anuala in Romania”, a declarat Gabriel Stanciu, managing director Alstom Romania & Bulgaria, intr-o intalnire cu presa.

Potrivit lui Stanciu, Romania are acum material rulant, locomotive si vagoane, care pot merge cu 180-200 kilometri/ora.

Citeste si:
Olanda, Austria si Germania detin 40% din investitiile din Romania
TOP Investitori in Romania....

“Dar subfinantarea e crunta. Pe semnalizare, CFR are specialisti foarte buni. In Romania nu exista un sistem de mentenanta a infrastructurii. Aici e privita ca o chestie complementara. Nimeni nu se poate dezvolta fara infrastructura”, a afirmat acesta intr-o intalnire cu presa.

Romania are 12.000 kilometri de cale ferata, dintre care o treime sunt electrificati, o treime sunt dubli. Principalul operator feroviar din Romania este CFR Calatori.

Sursa foto: Alstom Romania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
API acuza Guvernul ca subfinanteaza proiectele de infrastructura