Holdingul A&D Pharma, grupul de farmaceutice care detine reteaua romaneasca de farmacii Sensiblu, intentioneaza sa obtina peste 125 milioane euro (84 milioane lire sterline) printr-o oferta publica initiala de actiuni lansata la London Stock Exchange, conform unui anunt publicat in Financial Times si citat de NewsIn.

Oferta publica, prima de acest tip lansata pana acum pe piata bursiera londoneza de o companie romaneasca, ar putea ridica valoarea de piata a holdingului A&D Pharma la aproape 500 milioane euro, noteaza Financial Times.

Oferta publica va avea ca obiect actiunile ordinare ale companiei, detinute in prezent de Sograno B.V., principalul actionar, sieste conditionata de primirea aprobarilor necesare din partea Autoritatii de Listare din Marea Britanie. ING Bank N.V., sucursala Londra, a fost desemnata, Manager Conducator al sindicatului de intermediere pentru derularea ofertei.

A&D Pharma este o societate olandeza de tip holding, care detine cea mai mare activitate farmaceutica integrata de distributie si retail din Romania. Fondat in 1994, grupul cuprinde liderul in distributia de produse farmaceutice „Mediplus", si cea mai mare retea nationala de farmacii „Sensiblu".

Cifra de afaceri consolidata a Grupului s-a ridicat la 247,3 milioane euro in 2005. Vanzarile totale ale grupului au depasit 147,9 milioane euro pe primele sase luni din 2006. Vanzarile Grupului au crescut cu o rata anuala compusa (CAGR) de 61% intre 2003 si 2005.