Compania Saint-Gobain Glass Romania, producator de articole din sticla si materiale de constructii, si-a majorat capitalul social cu 14 milioane de euro, pana la aproximativ 119 milioane euro, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Este a treia majorare de capital din acest an, dupa ce in aprilie a avut loc o marire cu 12 milioane euro, pentru ca ulterior, in august, capitalul social al companiei sa fie urcat cu alte 20 de milioane.

in urma celor trei majorari, capitalul social Saint-Gobain Glass Romania, a ajuns la aproximativ 119 milioane euro (417,6 milioane lei)

Saint-Gobain Glass Romania este una dintre cele noua firme pe care grupul francez le-a deschis in tara. Compania a inceput acum doi ani la Calarasi, constructia unei fabrici de 100 milioane euro, care va incepe in noiembrie productia de articole industriale din sticla.

Citeste si:

Jumatate din productia fabricii va fi exportata in Bulgaria, Serbia, Grecia si Polonia.

Grupul Saint Gobain e specializat in productia, procesarea si distributia materialelor din sticla, ceramica, plastic si fier forjat.

Grupul e format din 1.200 de companii care au impreuna peste 185.000 de angajati in peste 50 de tari. Grupul a inregistrat pe plan mondial in primul semestru un profit net de 813 milioane euro.