Grupul norvegian Linde a semnat un contract cu Petrom SA, in valoare de 70 de milioane de euro, pentru constrcutia unei fabrici de recuperare a gazului petrol lichefiat, la Constanta, a informat un comunicat al companiei norvegiene.

Noua fabrica pentru gaz petrol lichefiat, care va fi gata in a doua parte a anului 2008, va inlocui vechea unitate si va avea o capacitate marita. Conform informatiilor oferite de compania, noua instalatie va fi mai eficienta energetic si va avea o rata de recuperare mai mare. in fiecare an 100.000 de tone de gaz petrol lichefiat vor fi separate de gazul natural cu o rata de recuperare de 99%. Gazul petrol lichefiat va fi transportat 300 de kilometri pana la o rafinarie Petrom, unde va fi procesat in continurare. Gazul natural tratat va fi vandut catre sistemul national de distributie, au anuntat reprezentantii companiei.

"Acesta este un pas important in dezvoltarea pe piata este europeana a diviziei de inginerie a grupului Linde. Mai ales ca dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana vedem un mare potential pentru proiecte interesante. Prin aplicarea ultimelor standarde si coduri europene incercam sa atingem un nou nivel pentru industria petrochimica din Romania", a declarat Aldo Belloni, membru in comitetul executiv al companiei norvegiene.

Potrivit informatiilor oferite de compania norvegiana, grupul Linde este liderul mondial in industria de gaze si inginerie chimica, avand peste 53.000 de angajati. Dupa achizitia grupului BOC compania are vanzari anuale de aproximativ 12 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri