Preluarea controlului unic asupra Kahn International Advisors de catre Romanian GSM Holding nu afecteaza mediul concurential pe piata comercializarii produselor si serviciilor de telefonie mobila, a informat Consiliului Concurentei printr-un comunicat remis NewsIn. Societatea Kahn International Advisers SRL era controlata initial de Romanian GSM Holding si omul de afaceri Florin Sorinel Stoica Merlusca.

Conform legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane euro.

Consiliul Concurentei a autorizat la sfarsitul lui iulie preluarea de catre Romanian GSM Holding, companie aflata in portofoliul grupului GED Capital, si omul de afaceri Sorin Stoica a controlului in comun asupra Dasimpex SRL si Dasimpex GSM SRL, cele doua societati avand ca obiect de activitate comercializarea de telefoane mobile, accesorii pentru acestea si servicii de telefonie mobila fiind controlate indirect de SC Kahn International Advisers SRL

Contractul de preluare a controlului asupra SC Kahn International Avisers SRL de catre Romanian GSM si Sorin Stoica a fost incheiat in luna martie, iar la inceputul lunii iulie a fost aprobat de Consiliul Concurentei. Sorin Stoica a cedat controlul asupra Dasimpex SRL si Dasimpex GSM SRL catre SC Kahn International Advisers SRL, in schimbul unei participatii in cadrul acestei companii, se arata intr-o decizie a autoritatii de concurenta.

GED Capital Development este membra a GED Group, care administreaza fonduri de investitii in estul Europei, inclusiv in Romania, si in Peninsula Iberica, in Spania si Portugalia. in prezent, din portofoliul GED Group mai fac parte grupul hotelier Continental, care functioneaza sub marca Ibis, administrata de Accor (grup francez ce detine marcile Ibis, Novotel si Sofitel), registrul actionarilor REGISCO, ASF (Advantage Software Factory), furnizor de solutii business pentru piata romaneasca, Vitalgaz, distribuitor de gaz in sudul Romaniei si Dragon Star Guard, companie de paza si securitate

SC Kahn International Advisers SRL controleaza SC Dasimpex SRL, SC Lexor SRL, SC Dasino Telecom & IT SRL, SC Dasimpex GSM SRL. si SC GSM Land SRL.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri