Compania Saint-Gobain Glass Romania, producator de articole din sticla si materiale de constructii, a majorat capitalul social cu 11 milioane de euro, pana la aproximativ 127,7 milioane euro (456,2 milioane lei), potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Este a patra majorare de capital din acest an, dupa ce in aprilie a avut loc o marire cu 12 milioane euro, pentru ca ulterior, in august, capitalul social al companiei sa fie urcat cu alte 20 de milioane, iar in septembrie cu 14 milioane de euro, informeaza NewsIn.

In urma celor trei majorari, capitalul social Saint-Gobain Glass Romania, a ajuns la aproximativ 127,7 milioane euro (456,2 milioane lei)
Saint-Gobain Glass Romania este una dintre cele noua firme pe care grupul francez le-a deschis in tara. Compania a inceput acum doi ani la Calarasi, constructia unei fabrici de 100 milioane euro, care va incepe in noiembrie productia de articole industriale din sticla. Jumatate din productia fabricii va fi exportata in Bulgaria, Serbia, Grecia si Polonia.

Grupul Saint Gobain e specializat in productia, procesarea si distributia materialelor din sticla, ceramica, plastic si fier forjat. Grupul e format din 1.200 de companii care au impreuna peste 185.000 de angajati in peste 50 de tari. Grupul a inregistrat pe plan mondial in primul semestru un profit net de 813 milioane euro.