Doar doi romani au reusit sa treaca bariera de 1 miliard de dolari, schimbandu-si practic locurile pe care le detineau la editia anterioara a Top 300 cei mai bogati romani.

Cel mai bogat roman este Iosif Constantin Dragan, cu o avere estimata intre 1,3 si 1,6 miliarde dolari din afaceri derulate in domeniul distributiei de produse petroliere, edituri, tipografie, imobiliare si transport.

Pozitia a doua este detinuta de Ion Tiriac, cu o avere de 1,2-1,5 miliarde dolari din afaceri derulate in sport, in domeniul financiar, al asigurarilor si comert.

Pe locul al treilea se afla Gigi Becali, cu o avere estimata la 900-950 milioane dolari din sport, imobiliare si industrie.

Sorin Ovidiu Vantu ocupa cea de-a patra pozitie in Top 300, cu o avere estimata la 850-900 milioane dolari din investitiile realizate in domeniul financiar, media si imobiliare, informeaza NewsIn.

Pe locul cinci s-a clasat familia Paunescu, cu 830-850 milioane euro, obtinuti din afacerile derulate in industria hoteliera, mass-media, imobiliare si industrie.

In primii zece dintre cei mai bogati romani sunt fratii Micula cu 750-770 milioane dolari din afacerile derulate in domeniul productiei si media, Ioan Nicolae cu 600-700 milioane dolari cu afaceri derulate imn comertul exterior, asigurari si agricultura, Dinu Patriciu cu 550-600 milioane dolari din afcerile din domeniul petrolier, familia Voiculescu cu 500 milioane dolari din mass-media, comert, agricultura, industrie si imobiliare si George Copos cu 420 milioane dolari din afaceri derulate in industrie, comert, hoteluri si turism.

Imobiliarele aduc cei mai multi bani

Cea mai bogata romanca este Anca Vlad, cu o avere estimata la 95-100 milioane dolari, din afacerile de distributiesi comert cu produse farmaceutice derulate prin Grupul Fildas, lantul de farmacii Catena si postul de televiziune Senso.
Topul celor mai bogati 300 de romani