UK Trade & Investment vine in Romania sa prospecteze terenul pentru firmele britanice

Organizatia guvernamentala a Marii Britanii, UK Trade & Investment (UKTI), urmeaza sa intreprinda o misiune in scopuri comerciale intre 19 si 23 martie 2007 pentru a beneficia de consultanta, sprijin si informatii despre piata romaneasca, potrivit portalului britanic Business Weekly.

Romania este a doua mare piata de desfacere din Europa Centrala si de Est dupa Polonia, asadar are un potential deosebit pentru exportatorii din Marea Britanie, a aratat Business Weekly, citat de NewsIn.

Vizita in Romania este deschisa tuturor intreprinderilor mici si mijlocii din Marea Britanie care nu au vanzari semnificative in Romania. Pe langa o sesiune de comunicari la ambasada Angliei in Romania, reprezentantii companiilor vor avea acces la serviciul UKTI "Overseas Market Introduction Service" (n.r. Serviciul de Introducere pentru Pietele Externe), care va putea pune la dispozitie sprijin practic, sfaturi si informatii cheie despre piata din Romania.

Potrivit portalului UKTI, Romania este a 38-a piata de desfacere pentru Marea Britanie, cu exporturi pe piata romaneasca de 643,7 milioane lire sterline in 2005. Marea Britanie este unul din cei mai mari investitori straini in Romania, cu investitii directe de aproape 3,5 miliarde euro.

UKTI considera ca exista o multitudine de oportunitati investitionale in Romania, in domenii precum: automobile, IT&C, servicii financiare, transport (in special caile ferate) si apa, se arata pe site-ul organizatiei guvernamentale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum îți consolidezi brandul la nivel global
Setari Cookie-uri