Volumul cifrei de afaceri pentru retail (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 5,4%, in luna iulie 2018 comparativ cu luna precedenta, potrivit Institutului National de Statistica. Principalul motiv pentru aceasta evolutie este reprezentat de cresterile din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8,6%), vanzarilor de produse nealimentare (+4,5%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,4%).

In luna iunie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru retail (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2018, scazuse, pe ansaamblu, cu 0,9% comparativ cu luna precedenta, ca urmare a scaderilor din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,9%) si vanzarile de produse nealimentare (-0,3%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,2%, potrivit datelor date publicitatii de catre Institutul National de Statistica.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock / George Rudy