Actionarii au mai aprobat si intentia conducerii companiei de a vinde cantina restaurant inchiriata de societatea Turbomecania Services, precum si particpiarea la capitalul social al acesteia, se mentioneaza in comunicat. Turbomecanica Services este o companie cu capital mixt in care societatea bucuresteana detine 49% din capitalul social, restul fiind detinut de General Electric.

La adunarea generala a actionarilor, intrunita la a doua convocare, au participat toate persoanele care detin titlurile emise de companie la data de 15 decembrie 2006, potrivit NewsIn. Fostii membri ai Asociatiei salariatilor (PAS) Turboact de la Turbomecanica Bucuresti, care s-a dizolvat si lichidat, au primit pachetul majoritar de 60,73% din actiunile companiei la inceputul lunii noiembrie.

Producatorul de motoare pentru aeronave din Bucuresti a afisat un profit net in primele noua luni de 10,56 milioane lei (trei milioane euro) cu 4,9% mai mare decat profitul net de 10,064 milioane lei obtinut in perioada similara a anului trecut, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori.Cifra de afaceri obtinuta de companie in primele noua luni a fost de 69,73 milioane lei (19,8 milioane euro), cu 6,5% mai mica decit cifra de afaceri de 74,59 milioane lei obtinuta in aceeasi perioada a anului 2005.

Capitalul social al companiei este de 36,94 milioane lei, divizat in 369.442.475 actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Cel mai mare actionar semnificativ al Turbomecanica este Radu Viehmann, actualul director general al companiei, cu 25,87%. Al doilea actionar semnificativ este familia fostului director general, serban Ioan Ciorapciu, care, in urma decesului acestuia, detine o cota de 24,25%.

In noua structura a actionariatului Turbomecanica mai figureaza Societatea de Investitii Financiare SIF 1 Banat-Crisana cu 8,45% din capitalul social si alti actionari cu detineri sub 5%, potrivit datelor oficiale ale Bursei de Valori Bucuresti.

Turbomecanica a fost infiintata in anul 1975, pentru a produce motoare, ansambluri mecanice si echipamente pentru aeronave. in perioada 1975 1977 s-a numit Fabrica de Motoare Bucuresti, iar in perioada 1977 1990 Turbomecanica Bucuresti. Din noiembrie 1990 a devenit societate pe actiuni.

Dupa 1991 din cadrul societatii s-au desprins doua societati comerciale: Aeroteh SA si Micron-Turboteh SA. Turbomecanica este unicul producator de motoare cu turbina de gaze si ansambluri mecanice pentru aeronave din industria romaneasca. In prezent, actiunile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti din data de 7 octombrie 1998.