Conducerea producatorului de bauturi Zarea va cere acordul actionarilor pentru cumpararea marcilor de bauturi detinute de societatea Karom Drinks, printre care si spumantul fara alcool Rubby Bubble, a anuntat un comunicat transmis catre Rasdaq.

Achizitionarea va fi discutata in cadrul adunarii generale a actionarilor convocata pentru data de 5 februarie 2007. La aceasta adunare pot participa toate persoanele inscrise in registrul actionarilor la data de 10 ianuarie, se specifica in comunicat, potrivit NewsIn. Achizitionarea se va face in baza contractului de cesiune semnat de cele doua companii pe 28 decembrie 2006, se specifica in convocator.

Printre produsele companiei Karom Drinks se numara vinurile spumante Faber, Tesoro dar si spumantul fara alcool Rubby Bubble. Printre marcile companiei se mai afla Freixenet, Nymphenburg, Chamdor, Prosecco Azzurro, Pernac si Sangria Corrido.

Actionarii vor decide, tot la 5 februarie, prelungirea mandatului comisiei de cenzori in perioada pana in mai 2007. Producatorul de bauturi spirtoase Zarea, listat pe piata Rasdaq, a obtinut un profit net de 4,5 milioane lei (1,27 milioane euro), in trimestrul al treilea al anului 2006, in vreme ce in aceeasi perioada a anului trecut compania bucuresteana a afisat un profit net de 17.188 lei.

In trimestrul al treilea al anului 2006, compania a obtinut o cifra de afaceri de 6,9 milioane lei (1,9 milioane euro), cu 7,5% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand Zarea a afisat o cifra de afaceri de 6,48 milioane lei. In primele noua luni Zarea a afisat un profit net de 5,5 milioane lei (1,5 milioane euro), in crestere cu 71% fata de primele noua luni ale anului trecut, cand producatorul de bauturi spirtoase a afisat un profit dupa impozitare de 3,23 milioane lei.

In primele noua luni, compania a obtinut o cifra de afaceri de 22,94 milioane lei (6,48 milioane euro), in crestere cu 47% fata de aceeasi perioada a anului 2005, cand a obtinut o cifra de afaceri de 15,6 milioane lei. Compania producatoare de bauturi spirtoase distilate a incheiat anul 2005 cu un profit net de 5,49 milioane lei si o cifra de afaceri de 48,27 milioane lei. Actionarii companiei Zarea au aprobat majorarea capitalului social de la 4,057 milioane lei la 4,159 milioane lei, la sfarsitul lunii august.

In perioada 23 mai - 12 iunie 2006 a avut loc si oferta publica de preluare inaintata de compania poloneza Ambra SA si societatea Karom Trading Import-Export SRL. in urma acestei oferte Ambra SA detine 40,64% din capitalul social, iar Karom Trading Import-Export SRL detine 35,27%.Potrivit ultimelor raportari transmise catre Rasdaq, Karom Trading Import-Export SRL si-a redus participatia la 28,96%, iar Ambra SA a ajuns la 46,86% din capitalul social.

Karom Drinks are ca asociat majoritar firma Schloss Wachenheim din Germania, unul din cei mai mari producatori de vinuri spumante din lume. Schloss Wachenheim are sediul in Trier si fabrici in Germania (doua), Polonia, Cehia, si in Romania prin Karom Drinks.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Business de criză: top 5 instrumente de digital relevante în contextul pandemiei
Setari Cookie-uri