Synevo Romania, lider in diagnostic si parte din grupul Medicover, a deschis un laborator la Bacau in urma unei investitii de 1 mil. euro, ajungand la o retea de 17 laboratoare medicale in tara.

„Bacau este unul dintre primele 20 de orase din Romania, unul pe care nu il acoperisem pana acum si unde avem o cerere mare de teste. Am ales acest oras pentru ca a inceput sa se dezvolte din ce in ce mai mult, asa cum a facut-o si Iasi, cel mai nou hub IT al Romaniei. Cred ca putem vorbi de un trend in ceea ce priveste nevoia de a accesa servicii de sanatate de calitate si de aceea am decis sa investim acolo”, a spus Laurentiu Luca, directorul general al Synevo Romania.

"Clientii cer din ce in ce mai mult si trebuie sa avansam de fiecare data, atat in ceea ce priveste serviciile oferite, cat si in investitiile din tehnologie", a completat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

Anul acesta, Synevo aniverseaza 25 de ani pe piata locala.

Veniturile Medicover si Synevo din Romania au crescut cu 25,3% fata de perioada similara a anului anterior, ajungand la 614,7 milioane euro.

„Performanta din cel de-al treilea trimestru a fost foarte puternica, dinamica din pietele pe care activam fiind in continuare favorabila pentru operatiunile noastre, cu o cerere sustinuta pentru servicii private de sanatate. Un punct forte pentru noi este reprezentat de diversitatea geografica, cea a tipurilor de clienti sau de modele de servicii care se completeaza reciproc”, a declarat Fredrik Ragmark.

Veniturile diviziei de Servicii Medicale au crescut in primele noua luni ale anului cu 30,6%, pana la 324,5 milioane de euro. Conditiile bune de pe piata muncii, combinate cu dezvoltarea economica sustinuta de pe pietele pe care activeaza Medicover, au dus la o crestere a numarului de abonati si a veniturilor din activitati finantate de angajatori. De asemenea, a crescut ponderea serviciilor medicale cu plata directa (Fee-For-Service), mai ales in Polonia si Romania.

Veniturile Diviziei de Servicii de Diagnostic au crescut cu 20% in primele noua luni ale anului, ajungand la o valoare de 290,5 milioane de euro. Numarul total al testelor de laborator realizate in acest interval a crescut cu 9%, pana la 79,9 milioane, cresterea fiind mai importanta pe pietele cu o pondere mare a serviciilor medicale cu plata directa. A crescut, de asemenea, ponderea testelor cu valoare superioara. De asemenea, au fost inaugurate 71 de centre de recoltare, reteaua globala numarand in prezent 627 centre de recoltare.

In Romania veniturile au crescut in primele noua luni cu 34,8% pana la 89 milioane de euro. Romania aduce 14,4% din castigurile totale Medicover. Romania este a treia piata ca pondere a veniturilor, dupa Polonia si Germania.

Veniturile diviziei de Serviciile Medicale din Romania au crescut puternic cu 65,8%, de la 26,6 milioane euro in primele noua luni ale anului 2018, pana la 44,1 milioane euro in prezent. Performanta a fost impulsionata de achizitiile realizate anul trecut, cand compania a preluat Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei si Centrul Medical Academica din Bucuresti.

Divizia de Servicii de Diagnostic din Romania a generat venituri de 44,9 milioane euro in primele noua luni ale anului, in crestere cu 13,9%. Evolutia a fost sustinuta de extinderea prezentei nationale.

Sursa foto: Shutterstock / RossHelen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri