Investitie de sase milioane dolari la Buzau

Investitorii asiatici din Taiwan si Japonia care au pus bazele afacerilor cu reciclarea materialelor plastice in Romania prin infiintarea societatii Greentech au lansat la mijlocul acestei saptamani lanseaza o noua investitie pe piata romaneasca, societatea Greenfiber. Societatea va fi singurul producator de fibre poliesterice din Romania si chiar din Europa de Est, iar investitia se cifreaza la sase milioane de dolari. Intentia infiintarii acestui procesator de fulgi din PET a existat inca de acum 2 ani, insa atunci nu exista materia prima necesara pentru ca nu se colecta deseul de PET.

Ulterior, autoritatile au acordat un sprijin financiar colectorilor de 9.600 de lei/kg de deseu PET colectat de la populatie, ceea ce a condus la dezvoltarea pietei colectorilor, iar cantitatile achizitionate intr-o singura luna de catre Greentech au ajuns la 1.200 tone. Acum insa, cand Guvernul si-a facut publica intentia de a o diminua semnificativ, cantitatile colectate de deseu PET au scazut la 300-400 t lunar. In prezent, produsul finit obtinut prin reciclarea PET-ului se exporta in proportie de 100%.

Societatea Greenfiber, primul procesator de fulgi de PET din Romania si din tarile vecine va transforma acest produs in fibra poliesterica, material care se utilizeaza la fabricarea de materiale textile, obiecte de imbracaminte, covoare, carpete auto, materiale geotextile pentru infrastructura rutiera si constructii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Romanul cu 9 clase care a spart serverul NASA a fost inchis
Setari Cookie-uri