Anuntul a fost facut de primarul Sucevei, Ion Lungu. El a aratat ca autorizatia a fost emisa pentru firma britanica Priceton Investments&Real Estate Development, aceasta societate urmand sa realizeze Centrul comercial “Bucovina” pe locul unde isi desfasura activitatea societatea Stratus Mex.

Intentia investitorului este de a demara lucrarile incepand cu data de 1 martie, astfel incat in primavara anului viitor sa poata fi finalizat centrul comercial. Acesta se intinde pe o suprafata de 44.448,07 metri patrati, avand o suprafata desfasurata de 50.817,17 metri patrati si va include mai multe lanturi de magazine, informeaza NewsIn.

Complexul este prevazut cu o parcare auto de cel putin 1.400 de locuri. O mare parte a acestui spatiu comercial va fi folosit pentru amenajarea unui hipermarket Carrefour. Bricostore, Media Galaxy, Mobexpert sunt companiile care vor mai inchiria spatii comerciale in Centrul comercial “Bucovina”. Numarul locurilor de munca ce se vor crea dupa deschiderea Centrului comercial “Bucovina” va fi de aproape 2.000.

Investitia din Suceava a celor de la Priceton Investments&Real Estate Development este de peste 69 de milioane de lei. In aceasta suma nu este inclusa nici valoarea de achizitie a fabricilor de la Stratus Mex, si nici costul lucrarilor de demolare a cladirilor.

Valoarea de inventar a acestora depaseste, conform autorizatiei de demolare, suma de doua milioane de lei, in vreme ce suma achitata catre firma Apolodor pentru desfiintarea constructiilor depaseste un milion de lei. Numai pentru emiterea autorizatiei de demolare, Primaria a incasat o taxa de urbanism de peste 2.000 de lei, in timp ce pentru emiterea autorizatiei de constructie a cladirilor unde vor functiona hipermarketurile, municipalitatea a incasat o taxa de urbanism de peste 830.000 de lei.