Compania Henkel Romania a inregistrat in anul 2006 un profit de 13,5 milioane euro, datorita unei cresteri sustinute a afacerii pana la record de 100 milioane euro si isi propune pentru 2007 sa investeasca in capacitati de productie sau in noi produse, a informat compania.

Potrivit datelor financiare, Compania Henkel Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de circa 370 milioane lei (109 milioane euro), in crestere cu 34% fata de anul 2005, informeaza NewsIn. In cadrul companiei Henkel CEE, Henkel Romania a ocupat pozitia a treia (din 30 tari) din punctul de vedere al ritmului de crestere in anul 2006, dupa Ucraina si Bulgaria, inaintea Rusiei, ocupanta pozitiei a patra.

"Anul 2006 a fost unul extrem de important pentru Henkel Romania, o data pentru ca s-a reusit depasirea in premiera a cifrei de afaceri record de 100 milioane euro, dar si pentru ca la sfarsitul anului a fost finalizata procedura de fuziune a celor doua companii Henkel din Romania. In 2007 intentionam sa ne continuam dezvoltarea pe piata romaneasca si vom investi in capacitati de productie sau noi produse", a declarat Liviu Sfrija, presedintele Henkel Romania.

Potrivit companiei, in anul 2006 cea mai spectaculoasa crestere a inregistrat-o divizia "Adezivi comerciali si profesionali", marca emblema a diviziei -Ceresit - consolidandu-si pozitia fruntasa pe piata materialelor de constructii din Romania. in ceea ce priveste detergentii, cele mai bune volume le-au realizat produsele din gamele Persil, Pur, Silan, Perwoll, iar in ceea ce priveste produsele cosmetice s-au evidentiat - prin prisma volumului de vanzari nete - produsele din gamele : Palette, Fa, Taft si Schauma. Dintre marcile de adezivi si tehnologii, cele mai active in anul 2006 au fost Ceresit, Thomsit, Loctite, Teroson si Moment, alaaturi de tehnologiile Henkel.

Henkel Rominia a fost infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe). Henkel Romania are in prezent 440 angajati, iar portofoliul sau cuprinde aproximativ 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii. in anul fiscal 2006 Henkel, una din companiile mentionate in topul Fortune Global 500, a realizat vanzari in valoare de 12,740 miliarde euroo. Henkel are peste 50.000 de angajati in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri