OMV urmareste dublarea vanzarilor de motorina catre industria de transport pana in 2010, prin deschiderea de benzinarii specializate in alimentarea vehiculelor de mare tonaj, informeaza un comunicat al companiei, remis agentiei NewsIn. OMV a deschis deja trei statii OMV Euro Truck in Austria. Acest tip de benzinarii permite o alimentare mai rapida cu carburanti a vehiculelor de mare tonaj.

Inca cinci statii de acest gen vor fi operationale in acest an in Austria, patru in Republica Ceha si cinci in Slovenia. Pana in 2009, reteaua OMV EuroTruck va fi extinsa la 45 de statii, amplasate pe soselele principale din Europa Centrala, se mai arata in comunicat.

"Pana in 2010, OMV intentioneaza sa-si dubleze vanzarile de motorina catre industria de transport de la aproximativ 800 kilotone, in prezent, pana la peste 1.600 kilotone", precizeaza reprezentantii OMV.

Compania austriaca OMV detine un pachet de 51% din actiunile Petrom, 50% din AMI Agrolinz International, 50% din EconGas, 45% din Bayernoil Raffineriegesellschaft, 35% din Borealis A/S, 34% din Turkish Petrol Ofisi si 10% din Grupul Hungarian MOL.

OMV a inregistrat in 2006 un profit operational de 2 miliarde de euro, cu 5% mai mult decat in anul precedent. Venitul net al companiei din 2006 a fost de 1,7 miliarde de euro, cu 11% mai mult decat in 2005, in timp ce vanzarile grupului au crescut cu 22%, pana la valoarea de 19 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Vasile, SanoPass: Ce se întâmplă cu tichetele de masă și abonamentele medicale
Setari Cookie-uri