IFC, care este divizia de investitii a Bancii Mondiale, mai informeaza ca firma romaneasca isi va completa finantarea printr-un credit sindicalizat in valoare de 28 milioane euro, fara a da alte detalii. Proiectul companiei romanesti se intinde pe trei ani si are o valoare estimata la circa 90 milioane euro, potrivit NewsIn. Arabesque, cu activitati in Romania, Ucraina si Moldova, va primi o finantare de 28 milioane euro de la IFC pentru cheltuielile pe care le va face in urmatorii trei ani, potrivit unei schite de proiect a IFC.

De asemenea, bratul de investitii private al Bancii Mondiale va sprijini compania romaneasca printr-o garantie de 10,5 milioane dolari legata de cumpararea de actiuni la Budmax, subsidiara ucrainiana a Arabesque.

Compania a fost infiintata de omul de afaceri galatean Cezar Rapotan. Arabesque furnizeaza o gama larga de materiale de constructii in prin centrele de distributie in peste 30 de orase din Romania, Ucraina si Moldova si are peste 3.000 de angajati.

Finantarea IFC pentru proiectul Arabesque va fi destinata retelei actuale de distributie si infiintarii de noi centre in Bulgaria si Serbia. Consiliul IFC va lua o decizie in privinta imprumutului pe 15 mai, potrivit informatiilor afisate pe site-ul institutiei.

IFC se asteapta ca proiectul sa aiba un impact semnificativ asupra noilor pietes. "Operatiunile Arabesque vor continua sa intareasca lanturile locale de distributie din aceste tari. Modernizarea sectorului de comert cu ridicata va fi atinsa in special in tari precum Ucraina, Moldova, Bulgaria si Serbia, prin introducerea unor practici moderne de afaceri, aduse de o companie romaneasca experimentata", se spune in schita de proiect a IFC.