Antreprenorul român Mădălin Tomescu a lansat Kuziini, singurul concept-store de bucătării pe comandă, operațional 100% digital, în urma unei investiții nete de aproximativ un milion de lei.

Concept store-ul Kuziini funcționează fără angajați, iar accesul clienților se face prin intermediul unui sistem de face recognition instalat la intrare. În acest fel, clienții, fie că sunt arhitecți sau utilizatori finali, au acces în showroom indiferent de zi și de oră.

Un buton roșu pentru ajutor

În interior, cu ajutorul a mai multe stații de lucru, te poți conecta la o platformă unde îți poți configura bucătăria în cele mai mici detalii, iar costul acesteia va fi generat automat. Pentru orice întrebare sau nelămurire, trebuie doar să apeși un buton roșu, și vei fi conectat pe live chat cu un arhitect din call-center, care îl va ajuta în procesul de proiectare a bucătăriei.

Kuziini

Kuziini

Retail jobs

Kuziini

În showroom există un scanner care măsoară înălțimea utilizatorului final, pentru ca bucătăria să fie proiectată în așa fel încât corpurile să fie ușor de accesat de către beneficiar. De asemenea, Kuziini pune la dispoziția celor care calcă pragul și un alt scanner performant, care odată plasat în centrul bucătăriei din locuință scanează toate detaliile legate de încăpere (inclusiv dacă pereții sunt drepți sau nu), astfel nu mai sunt necesare alte măsurători pentru proiectarea bucătăriei.

Noutatea absolută este Qsimo, un sistem de operare și asistență clienți: este suficient să atingi un obiect din showroom și vei primi prin intermediul sistemului informații audio sau video despre acesta. Acest sistem interactiv, împreună cu toate celelalte detalii tehnologice din modelul nostru de business, au rolul de a reduce semnificativ timpul pe care un client îl alocă pentru proiectarea bucătăriei pe care o dorește. Știm cu toții că pentru clienții români bucătăria este cel mai important spațiu din casă, iar noi ne dorim o experiență de achiziție cât mai simplă.

Mădălin Tomescu, fondator Kuziini

Citeste si:
Cum amenajezi un birou în bucătărie
Cum amenajezi un birou în...

Pentru primul an de funcționare, antreprenorul estimează o cifră de afaceri de un milion de euro.

În cât timp se face livrarea

Bugetul mediu pe care românii îl alocă pentru achiziția unei bucătării premium poate ajunge și la 10.000 de euro, iar livrarea se face în maximum 25 de zile lucrătoare (comparativ cu durata medie de 60-90 zile), indiferent de complexitatea bucătăriei. Pe baza unei aplicații, clientul primește constant informații referitoare la statusul comenzii, exact ca în cazul comenzilor online. Bucătăria vine cu toate decupajele gata făcute (inclusiv cele pentru electrocasnice), astfel încât montajul durează durează circa 3 ore (față de durata medie de 8-10 ore). Odată ce clientul comandă o bucătărie, el este conectat în timp real cu fabrica și vede toate etapele procesului de producție.

Kuziini are două unități de producție în România și Bulgaria, dotate cu tehnologie modernă și linii automatizate.

”Tehnologia și inovația vor aduce schimbări semnificative în următorii ani în industria locală de mobilier, așa cum se întâmplă deja în alte țări. Pasul către automatizare influențează decisiv evoluția oricărei afaceri și conferă avantaje majore antreprenorilor care au curajul de a face lucrurile diferit. Există deja în străinătate multe exemple de concepte complet automatizate în industria de retail, ce au fost foarte rapid adoptate de clienți. Pe segmentul de retail FMCG au apărut și în România magazine fără angajați, deschise de retaileri foarte mari. Acesta este viitorul”, declară Mădălin Tomescu, fondator Kuziini.

Citeste si:
Sixt Group Romania a deschis un nou showroom Renault în București
Sixt Group Romania a deschis...

Concept-store-ul inaugurat se află în zona Unirii (Bd. Uniri 63) din București este primul dintr-un lanț pe care Mădălin Tomescu dorește să îl dezvolte în România. În 2022 initenționează să deschidă în alte trei locații în Cluj, Timișoara și Iași. De asemenea, antreprenorul urmează să dezvolte și un sistem de franciză în următorii ani.

Fondatorul Kuziini are o experiență de business de peste 20 de ani în industria mobilei, unde a dezvoltat mai multe afaceri pe segmentul de producție de mobilier rezidențial și comercial, destinat hotelurilor, magazinelor, sediilor de companii și universităților.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri