Lafarge Ciment a inaugurat, marti, doua echipamente a caror valoare totala depaseste 6,5 milioane de euro (22,5 milioane de lei), primul dintre ele fiind un sistem de desprafuire a cupotorului de ciment, iar cel de-al doilea o instalatie de tocare a deseurilor solide in vederea co-incinerarii.

"Prima instalatie care a fost autorizata IPPC in 2005 in Romania este pusa in functiune astazi (marti-n.r.) si reprezinta, din punctul meu de vedere, angajamentul respectat de catre Lafarge Ciment de a reduce impactul operatiunilor industriale asupra mediului", a declarat citat de NewsIn, directorul general Lafarge Ciment Romania, Philippe Questiaux, cu ocazia inaugurarii instalatiilor la uzina din Hoghiz, judetul Brasov.

Primul echipament, in valoare de 4 milioane de euro, reprezinta un sistem de desprafuire a cuptorului de ciment si are ca scop reducerea impactului asupra mediului inconjurator pana la 10 mg /Nm3 emisii de pulberi, de cinci ori sub standardele actuale de mediu pentru acest indicator. Capacitatea instalatiei este de 840.000 de metri cubi pe ora gaz desprafuit.

Cea de-a doua investitie, de 1,5 milioane de euro, reprezinta sistemul de tocare, dozare si injectie a deseurilor solide, in vederea co-incinerarii in cuptorul de ciment a deseurilor industriale si menajere.

Potrivit directorului executiv al companiei, William Pottier, tehnologia folosita este una dintre cele mai moderne la ora actuala, instalatia dispunand de o capacitate de cinci tone pe ora debit de deseuri tocate injectate, echivalentul a 40.000 de tone anual.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitiile de mediu realizate de Lafarge de la intrarea sa pe piata romaneasca de ciment in urma cu aproximativ 10 ani sunt de peste 50 milioane de euro. "Compania se angajeaza ca, in perioada 2007-2012, sa investeasca in masuri care vizeaza protectia mediului inca 50 de milioane de euro", a declarat directorul executiv al companiei, William Pottier.

Directorul uzinei de la Hoghiz, Edmund Piess, a declarat ca odata cu cele doua instalatii inaugurate marti, compania ofera un plus de oportunitati atat pentru comunitatile locale, cat si pentru operatori industriali, realizeaza transferul direct al expertizei internationale si contribuie la reducerea indirecta a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Nu in ultimul rand, prin cele doua instalatii, compania contribuie la implementarea legislatiei europene in domeniul protectiei mediului. In acest sens, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Mihai Toti, a subliniat faptul ca "Lafarge Romania este cap de linie in indeplinirea obligatiilor de mediu, un exemplu care ar trebui urmat". Durata lucrarilor pentru realizarea celor doua instalatii a fost de doi ani, fiind implicati peste 200 de specialisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri