Atunci când companiile își doresc o profitabilitate crescută, implicit ca nivelul de productivitate să fie la nivel înalt, sunt necesare anumite măsuri concrete, adică investiții de business, cu ajutorul cărora să se îndeplinească aceste obiective financiare. Așadar, iată care sunt metodele la care pot apela businessurile pentru a-și eficientiza activitatea profesională și, totodată, să își îmbunătățească și productivitatea.

Beneficii pentru angajați

O primă măsură pe care ar putea să o ia companiile este să le ofere angajaților o serie de beneficii cu ajutorul cărora să îi motiveze, iar aceștia să dea randament maxim. În primul rând, angajatorul le poate oferi salarii peste media pieței, dar și bonusuri de performanță atunci când își ating targeturile profesionale. În plus, businessurile își mai pot motiva personalul prin intermediul zilelor suplimentare de concediu, a voucherelor de vacanță, abonamentelor la clinici private de sănătate și săli de fitness. De asemenea, este necesar să le pună la dispoziție un mediu de lucru curat, steril și bine securizat. Pe de altă parte, firmele pot implementa un program de muncă hibrid, astfel încât salariații să aibă parte de flexibilitate profesională. Mai precis, angajații să poată alterna munca de la birou cu cea de acasă.

Apelarea la tehnologie de ultimă generație

Un factor important care are un impact direct asupra nivelului de producție o reprezintă calitatea echipamentelor și a tehnologiilor folosite într-o companie. De aceea, este recomandat ca antreprenorii să investească în echipamente și tehnologii de ultimă generație, cu ajutorul cărora să limiteze costurile pe termen lung, să eficientizeze procesul de producție și să o sporească. De exemplu, atunci când vine vorba de transport, indiferent că se referă la cel al angajaților, ori de distribuția de produse sau de aprovizionarea cu materie primă, businessurile pot apela la mașini electrice, adică la Tesla Romania. Astfel de vehicule de ultimă generație oferă o serie de beneficii și asigură, în timp, reducerea costurilor în mod considerabil.

În primul rând, costurile de alimentare sunt mai mici decât în cazul modelelor clasice care folosesc carburant. Plus că, mai ales în ziua de astăzi, când prețul combustibilului fluctuează, folosirea energiei electrice reprezintă o soluție viabilă. De asemenea, automobilele electrice se întrețin mai ușor, iar procesul de mentenanță este unul facil. În plus, acestea nu produc emisii poluante, deci protejează mediul înconjurător, fiind mijloace de transport eco friendly. Plus că mașinile electrice sunt scutite de plata impozitului auto.

Investiții în educația profesională a angajaților

Orice business are nevoie de angajați competenți pentru a se asigura că aceștia dau un randament eficient, iar producția este direct proporțională cu efortul depus de ei. Drept urmare, pentru ca subalternii să fie la curent cu ultimele tehnologii de pe piață, să dobândească noi noțiuni din domeniul lor de activitate și să îți eficientizeze modul în care își duc taskurile până la capăt, angajatorul le poate pune la dispoziție diverse traininguri și cursuri de specializare. Astfel, salariații vor obține certificările necesare pentru a putea să avanseze în carieră, deci, să obțină un salariu mărit. Pe de altă parte, companiile le pot oferi sarcini de muncă complexe, iar cele repetitive să le atribuie către o firmă externă, adică să apeleze la externalizarea anumitor servicii.

Acestea sunt doar o parte din măsurile pe care le pot lua businessurile ca să își sporească productivitatea și să obțină un profit mărit. De asemenea, firmele își pot căuta alt sediu, de exemplu, pentru care să plătească o chirie mai mică. Pe de altă parte, ar putea apela la automatizarea anumitor activități, în funcție de domeniul fiecărei firme. Până la urmă, fiecare antreprenor știe cel mai bine care sunt deciziile care vor duce la dezvoltarea afacerii lui. Totuși, ca să își eficientizeze activitatea și să își îmbunătățească productivitatea, cu siguranță este nevoie de o serie de investiții care vor da roade pe termen lung, de aceea răbdarea este cheia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri