Petrom va incepe sa produca in perioada imediat urmatoare inclusiv carburantii premium comercializati in benzinariile OMV si va livra catre aceste statii motorina in amestec cu biodiesel. Potrivit acestuia, in prezent, cea mai mare parte din produsele petroliere vandute in benzinariile OMV sunt fabricate in rafnariile Petrom. "Petrom va incepe sa ne ofere inclusiv produsele premium pe care le comercializam in statiile noastre", a declarat directorul de marketing al OMV Romania, Vlad Seitan..

In ceea ce priveste obligativitatea ca, de la 1 iulie, toti distribuitorii de carburanti sa vanda motorina cu 2% biodiesel, reprezentantul OMV a spus ca se bazeaza pe Petrom pentru a-i livra motorina in amestecul cerut. Comerciantii de combustibil au obligatia sa introduca pe piata treptat, incepand cu 1 iulie 2007, amestecul de biocarburanti cu carburanti conventionali, nerespectarea prevederilor fiind sanctionata cu amenda de la 7500 la 15.000 de lei, a decis miercuri Guvernul.

Vlad Seitan a mai spus ca OMV a realizat anul trecut 25% din cifra de afaceri din comercializarea produselor non-oil, iar vanzarile acestor produse in benzinariile OMV au crescut cu aproape 45% fata de 2005. "In vanzarile in lei, am avut o crestere in magazinele din benzinarii de 40-45% in 2006 fata de 2005", a spus Seitan, fara a preciza valoarea absoluta a indicatorului.

Potrivit acestuia, majorarea vanzarilor de produse non-oil se datoreaza cresterii puterii de cumparare a romanilor, maturizarii retelei de benzinarii a OMV, imbunatatirii portofoliului de produse si servicii, dar si imbunatatirii managementului stocurilor.