Brands International, importator si distribuitor unic in Romania al produselor Nespresso, estimeaza ca va vinde aproximativ 2.000 de aparate de cafea si doua milioane de capsule pana la sfarstulul anului, au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei.

In Romania, brandul Nespresso este prezent din 2005 prin intermediul companiei Brands International si concureaza cu alti jucatori de pe piata de profil precum Illy si Lavazza. Nestle Nespresso este una din diviziile care a inregistrat cresterile cele mai rapide in in grupul Nestle Elvetia. Nespresso comercializeaza produse in peste 35 de tari si opereaza in mai mult de 45 de locatii din intreaga lume. Compania este lider pe piata cafelei premium capsulate si a inregistrat o rata de crestere de 30%, in ultimii cinci ani.

Brands International a lansat joi cele mai scumpe aparate de cafea de pe piata romaneasca, Nespresso Gemini care se adreseaza in special restaurantelor, hotelurilor si localurilor de lux, birourilor manageriale sau furnizorilor de evenimente de prima clasa. Aceste aparate functioneaza cu ajutorul capsulelor Grand Cru disponibile in sase variante, inchise ermetic si care detin o anumita cantitate de cafea.

Pretul mediu al unui aparat de cafea este de 2.378 lei (fara TVA), iar pretul de pornire pentru un aparat din Gama Gemini este de 2.405 lei (fara TVA).