Joi, 16 martie, Consiliul ASF a votat în unanimitate nota de intrare în insolvabilitate a companiei Euroins, conform surselor care sunt familiare cu decizia și care au vorbit sub condiția confidențialității, scrie Libertatea.ro

Ar fi a patra insolvență a liderului RCA din asigurări în ultimii 8 ani, situație unică pe orice piață majoră, pe care statul o supraveghează și controlează, conform legii. Pe rând, au intrat în insolvență Astra (2015), Carpatica (2016), City (2021) și acum este rândul Euroins (2023), conform Libertatea.ro.

Decizia a fost luată de Consiliul ASF, pe baza unei analize de solvabilitate care arată că deficitul de SCR (cerința de capital de solvabilitate) al companiei Euroins este de peste 400 de milioane de euro, iar deficitul de MCR (cerința de capital minim) este de peste 250 de milioane de euro, potrivit acelorași surse.

„Până la această oră, Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nicio decizie privind societatea Euroins”, a transmis compania pentru sursa citată.


Citește materialul integral pe Libertatea.ro.

Zilele trecute, Euroins România, compania de asigurări care deține cea mai mare cotă de piață pe segmentul asigurărilor RCA, a transmis către conducerea celor două camere ale Parlamentului o scrisoare deschisă, consultată și de către Wall-street.ro, în legătură cu problemele de pe piața locală și în condițiile în care au apărut informații că ar avea probleme financiare. Compania cerea următoarele lucruri:

  • Ca Parlamentul României să pună de urgență pe agenda de lucru Legea asigurărilor 132/2017, pentru corectarea disfuncționalităților și a deficiențelor, care influențează direct viața cetățenilor. Introducerea prețurilor de referință pe piața reparațiilor auto ar contribui decisiv la calcularea primelor RCA în limite rezonabile.
  • Ca membrii Parlamentului României să-și manifeste sprijinul față de stabilitatea industriei asigurărilor și să creeze cadrul necesar de dialog pentru o adevărată consultare publică, prin care să se aducă îmbunătățiri legislației asigurărilor, cu sprijinul autorității de reglementare.
  • Ca încercarea evidentă a COTAR de a destabiliza piața asigurărilor să fie investigată de către Consiliul Concurenței. Subliniem că diseminarea repetată de minciuni în mass-media și în spațiul public afectează reputația și imaginea Euroins Romania, și aruncă o umbră de îndoială asupra întregii industrii de asigurări și a autorității de reglementare a pieței. Este inadmisibil faptul că reprezentanții acestei asociații s-au erijat și continuă să o facă prin diverse metode de manipulare și autoproclamare într-un apărător al industriei de asigurări fără a veni cu soluții, ci doar proferând amenințări împotriva oricărei entități pe care ajung să o atace, acționând complet iresponsabil față de nevoile reale ale populației de a primi protecția unei piețe de asigurări robuste, mature, funcționale si la nivel european.
  • Ca instituțiile abilitate să investigheze cauzele reale care au dus la falimentul a trei jucători de pe piața asigurărilor din România în ultimii șase ani, pentru a elimina orice suspiciune nefondată și ireală care planează în momentul acesta asupra celorlalte companii de asigurări, conducând prin alăturare cu rea-credință la dezinformarea populației, în încercarea de a decredibiliza compania Euroins România, membră a grupului Eurohold.

Sursa foto: Eurohold

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri