General Electric – „Cea mai respectata companie din lume” timp de 7 ani la rand in topul realizat de revista Fortune – a ales Romania pentru prima sa unitate de productie din Sud Estul Europei. Domeniul ales de GE este unul de inalta tehnologie: producerea de componente pentru motoare de avion. GE Aviation si Turbomecanica S.A. au fost parteneri egali in cadrul societatii mixte Turbomecanica Combustor Products (TMCP), GE achizitionand si restul de 50% si devenind astfel unic proprietar.

„GE, o companie cu adevarat globala, investeste in zone geografice cu un mare potential de crestere. Romania este o piata importanta, in continua dezvoltare si este firesc sa luam in considerare toate oportunitatile de crestere a prezentei noastre locale, in cazul de fata fiind vorba de domeniul tehnologiilor de varf”, a declarat Dan Ionescu, directorul executiv al GE pentru Europa de Sud-Est.

Achizitia Turbomecanica Combustor Products (TMCP) intareste prezenta GE Aviation in Europa si ajuta la imbunatatirea eforturilor de vanzari si marketing in ceea ce priveste portofoliul motoarelor GE.

De la formarea societatii mixte au fost realizate investitii semnificative in companie, care detine in acest moment unele dintre cele mai performante echipamente de productie din Europa. Liniile de fabricatie TMCP produc aproape 50% din camerele de ardere pentru motoarele de aviatie CF34 si CFM56. Componentele realizate aici sunt exportate in SUA si apoi distribuite in intreaga lume.

“GE considera aceasta achizitie drept o excelenta oportunitate de a continua procesul de dezvoltare a fabricii din ultimii patru ani, de a creste productivitatea si de a confirma asteptarile clientilor legate de cererile tot mai ridicate de camere de ardere pentru motoare de aviatie. Continuand sa ne axam pe metodologiile de productie specifice GE (numite “Six Sigma”), prin care se optimizeaza eficienta permitand companiei sa reduca in mod pro-activ erorile de fabricatie, servicii sau procese, cautam sa crestem productivitatea si sa ne mentinem statutul de lider in productia de inalta tehnologie a componentelor de motoare de avion”, a declarat Jacques Juneau, Executive Officer TMCP.

TMCP a fost inregistrata ca societate mixta intre GE Aircraft Engines si Turbomecanica in martie 2002, in scopul fabricarii de camere de ardere pentru motoare de aviatie. Societatea va continua sa opereze la fel ca pana acum, preluarea participatiei neavand niciun impact asupra fortei de munca.

GE este lider de piata la nivel mondial in aproape toate sectoarele in care activeaza, fiind a doua companie din lume in ceea ce priveste capitalizarea bursiera. GE este prezenta deja in Romania in domeniul asistentei medicale, sectorul energetic, ca furnizor de inalta tehnologie, precum si prin GE Money, divizia financiara de retail a General Electric, care a achizitionat anul trecut trei companii specializate in servicii financiare nebancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi S.A. (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit S.A.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Câte firme și-au închis porțile în 2020
Setari Cookie-uri