Într-o lume ideală, toată lumea ar face cel puțin 60 de minute de mișcare zilnic. Și toată lumea ar avea un antrenor personal cu care să se consulte cu privire la starea de sănătate. Acest lucru este valabil și în cazul angajaților. Sănătatea acestora nu este întotdeauna prioritatea angajatorilor, dar sunt semne că lucrurile se schimbă de la an la an în bine, din ce în ce mai multe companii incluzând în pachetele de angajare programe de wellness corporate.

Dar oare de ce este wellness-ul corporate atât de important?

Pentru început, conform unui studiu al American Journal of Health Promotion, se estimează că peste 63 de miliarde de dolari se pierd în fiecare an din cauza absenteismului și prezentismului, care se traduce ca fiind capacitatea de muncă ce este afectată din cauza stării de sănătate. De aceea, multe companii implementează programe de wellness pentru a-și îmbunătăți sănătatea angajaților și, în cele din urmă, pentru a reduce costurile.
Angajații care sunt sănătoși sunt mai productivi și mai implicați în proiectele lor, își iau mai puține zile de concediu medical și lipsesc mai rar la muncă din motive personale.
Aceste rezultate pe care institutul Gallup le-a compilat despre implicarea angajaților arată, de asemenea, cât de important este pentru o companie să aibă o forță de muncă sănătoasă.

Care sunt avantajele programelor de corporate wellness?

Angajații care sunt sănătoși și în formă tind să fie mai productivi, să rămână la locul de muncă mai mult timp și să lipsească mai rar, potrivit studiilor. Angajații care fac sport în mod regulat raportează, de asemenea, niveluri mai ridicate de energie.

Așadar, beneficiile activității fizice în rândul angajaților sunt multiple, iar dacă ești un angajator care ține la forța sa de muncă, ar fi bine să ții cont de aceste date.

Dacă ești în căutarea unei soluții concrete pentru a face din angajații tăi cei mai productivi și fericiți indivizi pe care i-ai putea avea, apelează cu înceredere la programele corporate World Class, cea mai extinsă rețea de cluburi de fitness și piscine din țară. Programele sunt structurate în funcție de nevoile specifice ale fiecărei companii, iar cele 44 de cluburi din țară și cei peste 700 de experți îți stau la dispoziție pentru a face din compania ta una de succes.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri