Black Sea Oil & Gas a finalizat cu succes prima revizie planificată a instalaţiilor Proiectului MGD.

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG) împreună cu partenerii săi în Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), Petro Ventures Resources şi Gas Plus Dacia, a anunțat finalizarea cu succes a primei revizii planificate pentru instalatiile industriale ale Proiectului MGD. Producția de gaze din zăcămintele Ana şi Doina a revenit la platou ȋn 26 octombrie 2023.

După 16 luni de producție, facilitățile Proiectului MGD, Stația de Tratare a Gazelor (STG) de pe uscat și platforma de productie Ana situată la 110 km ȋn largul mării, au trecut prin trei zile de inspecții tehnice și întreținere a echipamentelor majore. Următoarea revizie va fi peste 12 luni.

În același timp, au fost aduse o serie de modificări ȋn diferite locații din STG pentru a îmbunătăți performanţa şi siguranţa funcţionării instalaţiilor de producţie ale Proiectului MGD.

Revizia a avut loc în ultima săptămână a lunii octombrie, timp în care producția de gaze din zăcămintele Ana și Doina a fost oprită. BSOG a mobilizat toate resursele disponibile la staţia de tratare din apropiere de Vadu (aproximativ 150 de persoane/zi ȋn regim de lucru de 24 de ore) și offshore la platforma de producţie Ana (25 de persoane), pentru desfăşurarea eficientă și ȋn siguranţă a lucrărilor de revizie.

Proiectul MGD este primul proiect de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani. Producția actuală este de puțin peste 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, reprezentând 12% din cererea de gaze naturale a României.

Sursa foto: BSOG

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri