Metigla, compania care oferă soluții complete pentru acoperiri şi închideri metalice, a instalat panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii de la Ceptura și își reduce cu 70% consumul de energie din rețea. Montarea panourilor fotovoltaice a însemnat o investiție de aproximativ 450.000 de euro, sistemul generând o putere instalată totală de 518 kW, cu o producție anuală estimată la 645 MWh. Cu această investiție, completată de o serie de măsuri în activitatea de zi cu zi a companiei, Metigla demonstrează angajamentul său pentru crearea unui viitor sustenabil şi responsabil în construcţii.

Unul dintre efectele investiţiei va fi eliminarea a aproximativ 65 de tone de emisii CO2 pe an, susținând astfel eforturile companiei față de protecţia mediului. În plus, pentru a încuraja tranziția către electromobilitate, compania a instalat două stații de încărcare pentru vehiculele electrice, destinate atât angajaților cât și vizitatorilor fabricii. Şi parcul auto care deservește activitatea Metigla va trece treptat la vehicule electrice, două noi mașini electrice urmând a fi recepţionate până la sfârșitul acestui an.

Siguranța la incendiu

Instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișul facilităților de producție necesită o atenție sporită a beneficiarilor la riscul de incendiu, iar Metigla oferă soluția. Acoperirea halelor industriale cu panouri termoizolante cu miez din vată minerală asigură protecţia bunurilor şi personalului, oferă timpul necesar evacuării în siguranţă, iar soluţia este una reciclabilă. Acoperişul unităţii de producţie Metigla, spre exemplu, este realizat din panouri sandwich cu vată minerală de 100 mm grosime, cu rezistență certificată la foc de până la 3 ore.

Metigla desfășoară acțiuni de bune practici la nivel ESG

Metigla adoptă practici din domeniul sustenabilității nu numai prin produsele proprii dar și prin politicile sale interne. Reducerea consumului de energie electrică din rețea nu este singura acţiune tip ESG (Environmental, Social, Governance) prin care compania a găsit soluții cu un impact pozitiv asupra mediului. Iluminatul cu LED-uri a întregii locații de la Ceptura, implementarea politicii de reciclare a deșeurilor, care a dus la reducerea acestora cu 80%, sau upgradarea sistemului de filtrare a aerului din facilitățile de producție, care a dus la îmbunătățirea calității aerului pentru angajați, toate sunt alte părţi integrante ale angajamentului asumat de companie. Iar povestea va continua și în 2024, când Metigla își propune ca toate ambalajele produselor sale să fie reutilizabile sau complet reciclabile.

Construim sustenabil pentru viitor

Eforturile pentru crearea unui viitor mai verde se reflectă nu doar în practicile şi investiţiile interne, ci și în produsele Metigla. Unul dintre sistemele complete pentru acoperiş Metigla, acoperișul solar Falt Solar by Roofit.Solar, este o soluție fotovoltaică integrată (BIPV), estetică și modernă care oferă energie verde pentru întreaga casă. Mai mult decât atât, producţia de structuri durabile din profile zincate pentru parcurile solare, confirmă preocuparea Metigla pentru susţinerea acțiunilor cu impact pozitiv asupra mediului.

“Verdele, pentru noi, nu este doar o culoare ci un angajament. La Metigla sustenabilitatea în domeniul construcţiilor rămâne un obiectiv permanent, iar acţiunile noastre se îndreaptă către asigurarea siguranței și bunăstării oamenilor şi companiilor care utilizează sistemele noastre de acoperire. Furnizăm soluții care respectă mediul înconjurător, produse reciclabile, promovăm practici durabile în industrie, şi nu ne vom opri aici, deoarece suntem conştienţi că impactul activității Metigla se extinde dincolo de fabrica noastră din Ceptura. Credem în construirea de comunități și investim în inițiative de sustenabilitate, cu fiecare proiect pe care îl susținem. Cel mai recent proiect de acest gen a fost acoperirea refugiului Scara din Munții Făgăraș cu un acoperiș solar care produce energie verde pentru montaniarzii care îi trec pragul. Prin astfel de iniţiative dorim să ne extindem impactul asupra comunităţii din care facem parte și să construim un viitor sustenabil în construcţii.” declară Cristian Mătăşel, Director General Metigla.

************
Despre Metigla

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate.
Portofoliul companiei oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidențiale, dar și pentru fațade şi drenaj al apei pluviale de pe acoperiș. Metigla este prezentă şi în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

*********
Ne puteți urmări pe www.metigla.ro și pe conturile de social media:

https://www.youtube.com/@metigla6632

https://www.facebook.com/Metigla/

https://www.linkedin.com/company/metigla/

Sursa foto: metigla.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri