Compania canadiană Canada Goose, cunoscută pentru gecile pe care le comercializează, a achiziționat fabrica românească de tricotaje Paola Confecții, care devine astfel prima unitate proprie de producție a companiei în Europa, conform marketwatch.com.

Fabrica Paola Confecții lucra deja pentru compania Canada Goose încă din 2017, pentru care producea unele dintre cele mai vândute produse precum HyBridge Knit Jacket, produs care costă peste 600 de euro, în funcție de model.

Wall-street.ro a fost în urmă cu mai mulți ani în vizită la fabrica Paola Confecții. Povestea fabricii de tricotaje începe după Revoluție, atunci când un om de afaceri italian, cu o experiență vastă în domeniul tricotajelor, care lucrase la Benetton și Stefanel, vine în România.

Acesta începe să colaboreze cu Tricodava, una dintre cele mai mari fabrici de textile de la momentul respectiv. în 1993, își deschide propria fabrică de tricotaje, Tricotex, și începe să produca articole in Bucuresti. Însă, la scurt timp, își fac apariția multinaționalele, angajații din fabricile de confecții migrează către acestea, iar omul de afaceri se confruntă cu o mare lipsă de personal. Motiv pentru care isi muta operațiunile la Titu, în județul Ilfov, unde pune bazele firmei de confecții Paola.

Acțiunile companiei canadiene Canada Goose au crescut cu 2,8% înainte de deschiderea rundei de tranzacționare de marți, după anunțul privind achiziționarea fabricii Paola Confecții.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri