Lockheed Martin și Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de servicii de întreținere, reparații și revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa. Această nouă capacitate consolidează relația existentă între Lockheed Martin și Aerostar, care efectuează deja activități similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României.

Situat în Bacău, centrul de mentenanță va contribui la crearea și susținerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România și va asigura o disponibilitate sporită și costuri operaționale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne.

Înaintea inaugurări centrului, angajații Aerostar au fost la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au efectuat familiarizarea cu aeronava și au urmat toate pregătirile necesare.

Livrate luna trecută, Black Hawk-urile noastre construite în Polonia oferă o capacitate importantă în sprijinul serviciilor de urgență din România", a declarat Ray Piselli, Vicepreședinte pentru Afaceri Internaționale al Lockheed Martin, la ceremonia de inaugurare de la Bacău".

Acest nou centru de service MRO demonstrează angajamentul nostru de a face echipă cu industria românească și va asigura asistență tehnică pentru flota de elicoptere Black Hawk a Ministerului de Interne, realizată pentru România, de către ingineri și tehnicieni români, în România".

În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin analizează deja oportunitățile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse. Compania vede oportunități bune de creștere în viitor, care ar putea include și activități în alte sectoare.

Grigore Filip, directorul general al Aerostar S.A., a declarat: „Evenimentul de astăzi reprezintă o altă evoluție majoră în relația noastră în dezvoltare cu Lockheed Martin, lider mondial în domeniul aerospațial și al apărării, și susține locuri de muncă de mare valoare în România".

„Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziție puternică pentru a obține mai multe lucrări de mentenanță dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare și de asemenea pentru a câștiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre".

Construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia, elicopterul utilitar S-70 Black Hawk, foarte căutat pe piață, joacă un rol important în asigurarea cerințelor civile și de apărare în țările din Europa și nu numai.

Implicarea companiei include și legături cu instituții academice, cum ar fi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care studiază aplicațiile inteligenței artificiale pentru a sprijini securitatea națională, asistența umanitară și intervenția în caz de dezastre.

Sursa foto: Shutterstock / Soos Jozsef

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri