Blocarea serviciului de mesaje scurte Telegram în Spania a fost ridicată, a anunţat luni instanţa naţională din Madrid, citată de agenţia de presă DPA, conform Agerpres. Judecătorul Santiago Pedraz a ridicat provizoriu ordinul de blocare impus pentru prima dată vineri, se spune în anunţ. Judecătorul aşteaptă un raport asupra Telegram pe care l-a cerut comisarului general pentru serviciile de mesagerie.

Blocarea a fost impusă în urma plângerilor depuse de mai multe companii mass-media împotriva Telegram pentru încălcarea regulilor privind protecţia dreptului de autor. Telegram putea fi totuşi accesat din Spania până luni. Organismele de protecţie a consumatorilor din Spania, unde Telegram are câteva milioane de utilizatori, au criticat blocarea ca fiind disproporţionată.

Blocările în ţară pot fi în orice caz ocolite relativ uşor prin intermediul reţelelor private virtuale (VPN - Virtual Private Networks).

Pedraz a ordonat blocarea după ce a făcut cereri repetate pentru asistenţă administrativă din partea autorităţilor Insulelor Virgine Britanice din Caraibe, unde este înregistrat Telegram, fără niciun rezultat.

Autorităţile de acolo nu au cooperat la clarificarea identităţii proprietarilor conturilor de Telegram care au distribuit ilegal conţinut protejat de dreptul de autor, a constatat instanţa spaniolă. Cotidianul El Pais a relatat că Telegram a refuzat în mod regulat să ofere informaţii autorităţilor spaniole.

În timp ce serviciul protejează identitatea utilizatorilor săi mai mult decât, de exemplu, concurentul său mai mare WhatsApp, el este preferat de criticii regimului în dictaturi. Dar din acest motiv, Telegram oferă şi canale cu conţinut infracţional sau extremist.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri