ProCredit Bank România acordă o finanțare în valoare totală de 3,4 milioane de euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL. Finanțarea este dedicată construirii a două parcuri fotovoltaice, unul cu o capacitate de 5,6 MWp și celălalt cu o capacitate de 4,3 MWp, ambele echipate cu un sistem de stocare a energiei prin baterii de 1 MW.

Investiția totală în cele două proiecte va fi de aproape 6 milioane de euro, din care ProCredit Bank va acorda o finanțare în valoare totală de 3,4 milioane de euro. Proiectele vor beneficia și de finanțare europeană cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Companiile 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL au în plan dezvoltarea a două proiecte de parcuri fotovoltaice, în județul Prahova. Investiția realizată de 3D Steel Design & Construct SRL în orașul Poenarii Burchii, constă într-o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 5,6 MWp.

Aceasta va fi montată pe sol pe o structură fixă și va include 9 816 panouri fotovoltaice de 580 Wp. Proiectul din Bănești, dezvoltat și deținut de Hansarom Management & Consulting SRL, constă într-o centrală electrică fotovoltaică la sol cu o capacitate totală de 4,3 MWp. Ambele proiecte sunt prevăzute cu câte un sistem de stocare a energiei cu baterie de 1 MW, care va funcționa ca un mecanism de echilibrare și stabilizare a rețelei pentru centrala fotovoltaică.

Guvernul a aprobat recent o ordonanță de urgență prin care este eliminată „taxa pe soare” pentru prosumatori.

Sursa foto: ProCredit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri