European Goldfields dispune in prezent de suma de 215 milioane dolari in numerar, ca urmare a unei refinantari recente, adica de peste 50% din capitalul necesar pentru dezvoltarea celor doua mine de aur pe care firma Hellas Gold le detine in Romania si Grecia.

Compania Hellas Gold detine trei zacaminte de aur si metale nepretioase cotate la bursa in nordul Greciei. Zacamintele de aur, zinc, plumb si argint se afla la Stratoni si Olympias, iar la Skouries exista zacaminte de cupru si de aur, potrivit paginii de internet a companiei European Goldfields.

Hellas Gold a inceput productia la Stratoni in septembrie 2005 si vanzarea de aur de la Olympias in iulie 2006. Hellas Gold a solicitat aprobarile necesare dezvoltarii proiectelor de la Skouries si Olympias.

Compania European Goldfields detine 80% din exploatarea aurifera de la Certej din Romania. European Goldfields a inaintat guvernului roman in martie 2007 un studiu de fezabilitate tehnica, in scopul obtinerii aprobarilor necesare pentru dezvoltarea exploatarii de aur si argint de la Certej.