Compania Thales participă la expoziţia dedicată industriei de armament "Black Sea Defense, Aerospace and Security" (BSDA), unde prezintă sisteme și echipamente pentru cele trei componente ale forțelor armate (terestră, navală și aeriană), dar și tehnologii de securitate digitală și de identificare multibiometrică pentru sistemul de siguranță națională.

Apărare navală

În cadrul BSDA 2024, Thales prezintă NS100, radarul de supraveghere aeriană și de suprafață cu rază medie și lungă de acțiune și un simulator Tacticos - sistemul de management al luptei care este elementul central de comandă și decizie al unei nave militare, personalizat de inginerii din România.

Radarul NS100 detectează o mare varietate de ținte navale, avioane de luptă sau rachete de mare altitudine, precum și elicoptere sau drone.

Totodată, Thales prezintă și familia de sonare Captas, care cuprinde o serie de sonare de frecvență joasă cu imersie variabilă, dedicate războiului antisubmarin.

Sistemele Thales de apărare aeriană, de luptă antisubmarin, precum și cele de siguranță și securitate maritimă, sunt în serviciul a peste 50 de forțe navale.

Apărare aeriană

Pentru apărarea aeriană, una dintre vedetele BSDA 2024 este racheta ușoară multirol LMM proiectată pentru a fi lansată de pe diverse platforme tactice - pe uscat, pe mare, în aer - împotriva unei game largi de amenințări convenționale și asimetrice.

LMM oferă un sistem de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune împotriva elicopterelor, avioanelor ușoare și a UAV-urilor.

De asemenea, sistemul Scorpion - afișaj integrat pe casca piloților de avioane de luptă, inclusiv F-16, poate fi testat în cadrul expoziției BSDA 2024, la standul Thales.

Scorpion este un sistem care oferă o simbolistică color (navigație, informații) și imagini video pentru misiuni - atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi - indicând țintele chiar și în medii vizuale potențial degradate.

Este vorba despre un sistem instalat direct pe căștile standard, fapt care permite reducerea echipamentelor ambarcate, facilitând astfel întreținerea ușoară și reducerea costurilor ciclului de viață.

Totodată, în cadrul BSDA sunt expuse machete Thales Spy'Ranger și Thales Laser Guided Rocket, dar și RapidRanger - un sistem automatizat, bazat pe un vehicul, capabil să ofere un răspuns rapid la amenințările venite pe calea aerului sau de la sol.

Thales prezintă de asemenea o gamă de sisteme radio, soluții de comunicații cloud, C4ISR, pentru misiuni ale forțelor armate în medii puternic contestate.

Grupul Thales investește aproape 4 miliarde de euro pe an în cercetare și dezvoltare, în special în domenii-cheie precum tehnologiile cuantice, Edge computing, 6G și securitatea cibernetică.

Thales are 81.000 de angajați în 68 de țări, fără a menționa activitatea de transport terestru.

În 2023, Grupul a generat vânzări de 18,4 miliarde de euro.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri