"Venirea lui David Eatough la Bucuresti confirma o data in plus importanta strategica a biroului Clifford Chance din Romania, care a devenit practic un hub regional pentru zona de Sud-Est a Europei, coordonand tranzactii in Serbia, Bulgaria si Moldova", a declarat Daniel Badea, Managing Partner al biroului Clifford Chance din Romania.

David Eatough are o experienta de peste 20 de ani pe piete de capital, iar in ultimii 15 ani a lucrat pentru Clifford Chance in birourile din Londra, Tokio si Singapore. A absolvit Universitatea Oxford si a lucrat in diverse banci internationale precum NatWest si Credit Suisse, inainte de a se alatura echipei Clifford Chance.

Partener al Clifford Chance din 1997, Eatough s-a specializat in tranzactii cu actiuni si obligatiuni, obligatiuni convertibile si programe de emisiuni de obligatiuni pe termen mediu (MTN), actiuni preferentiale sau capital hibrid si reglementat, actionand atat pentru emitenti cat si pentru bancile de investitii.

„Odata cu dezvoltarea pietei de capital din Romania si a cresterii complexitatii tranzactiilor si instrumentelor financiare folosite, prezenta unui avocat cu experienta lui David se dovedeste extrem de utila pentru echipa noastra, pentru ca noi recuperam acum intr-un ritm foarte rapid diferentele care ne separau de pietele dezvoltate”, a mai precizat Badea.

Eatough a fost descris in editia din 2007 a International Legal Who's Who drept "unul dintre cei mai buni avocati din Londra specializati pe piata de capital”.

"Sunt incantat sa ma alatur unei echipe de succes cu o practica de top pe piata de capital, precum cea din Bucuresti, si astept cu interes sa fac fata provocarilor care exista pe o piata cu o crestere accentuata, asa cum este cea din Romania", a declarat David Eatough.

Citeste si:

Biroul Clifford Chance din Romania numara in prezent patru parteneri, doi romani – Daniel Badea si Nadia Badea, si doi din Marea Britanie – Nick Fletcher si David Eatough, dintr-un total de 30 de avocati. Datorita cresterii volumului de tranzactii complexe de pe piata, care implica serviciile de consultanta ale Badea Clifford Chance, casa de avocatura intentioneaza sa isi mareasca substantial echipa anul acesta, pana la 40-45 de avocati.

Clifford Chance LLP este prima firma globala de avocatura complet integrata, cu 28 de birouri in 20 de tari si mai mult de 3.800 de avocati in intreaga lume. Firma isi propune sa ofere servicii globale integrate institutiilor financiare de top la nivel international si companiilor multinationale. in Romania, Clifford Chance a deschis, la 19 iunie 2006, un birou in asociere cu Badea&Asociatii.

Biroul Clifford Chance din Bucuresti este structurat pe patru arii principale de practica: drept financiar si bancar, piete de capital, fuziuni si achizitii si real estate, avand expertiza importanta si in domeniile de reglementare (taxe, dreptul muncii, energie si concurenta).

Badea Clifford Chance a fost implicata in tranzactii complexe si in dezvoltarea de produse sofisticate in special pentru piata de capital, sectorul bancar si real estate, asistand numeroase banci de investitii globale, fonduri de private equity si investitori internationali de real estate.

La nivel local, Badea Clifford Chance se numara printre primele 10 firme de avocatura de pe piata raportat la incasari, dupa ce, anul trecut, si-a triplat cifra de afaceri comparativ cu anul anterior.