Compania de servicii financiare a Grupului Rompetrol, IFN FinGroup Credit, a carei actionar majoritar este omul de afaceri Dinu Patriciu, intentioneaza sa achizitioneze societatea de brokeraj UniCredit Securities, scoasa la vanzare de Unicredit Group la inceputul anului 2007

Societatea a fost scoasa la vanzare, la inceputul anului 2007, ca urmare a fuziunii dintre Unicredit, HVB Bank si Banca Tiriac.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) va analiza documentatia trimisa de Rompetrol Financial Group pentru achizitia societatii de brokeraj, urmand sa se pronunte in termenul legal.

"Detinerea unei societati de brokeraj care are un standard de executie de nivel international va facilita indeplinirea obiectivelor Rompetrol, adaugandu-se astfel celorlalte planuri care pregatesc intrarea companiei pe piata de capital internationala", se arata in comunicatul Rompetrol.

Potrivit documentului citat, Grupul Rompetrol are deja trei societati listate pe piata de capital din Romania, respectiv Rompetrol Well Services (PTR), Vega (Vega) si Rompetrol Rafinare (RRC).

Societatea IFN FinGroup Credit, detinuta de Rompetrol Financial Group, al carei obiect de activitate este emiterea de carduri si acordarea de credite de consum a fost infiintata in ianuarie 2006 in scopul valorificarii oportunitatilor existente pe piata din Romania. Potrivit Rompetrol, achizitionarea UniCredit Securities va permite diversificarea ofertelor societatii, pentru a veni in intampinarea cerintelor consumatorilor cu servicii financiare.

Obiectivele pentru anul 2007 ale FinGroup Credit vizeaza lansarea mai multor tipuri de carduri, pe diferite segmente de interes, dupa ce compania a lansat, in aprilie 2007, cardul Fill&Go Credit, emis sub licenta MasterCard.

Grupul Rompetrol a inregistrat, in 2006, o cifra de afaceri consolidata de 5,65 miliarde de dolari, in crestere cu 135% fata de 2005, in urma achizitionarii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Fostul director general al Petromidia, audiat la DIICOT