Petrom: Modificarea actionariatului Rompetrol nu va avea un impact direct asupra pietei

Modificarea structurii actionariatului Rompetrol Group nu va avea un impact direct asupra pietei de titei din Romania, insa Rompetrol va ramane un competitor puternic in sectorul de rafinare si vanzare de carburanti din Romania, potrivit anuntului Petrom.

"Modificarea structurii actionariatului Rompetrol Group, confirmata astazi (luni, n.r.), nu va avea un impact direct asupra pietei de titei din Romania. Rompetrol este si va ramane, cel mai probabil, un competitor puternic in sectorul de downstream din Romania, care este nu numai un sector cu dezvoltare rapida, dar si unul foarte competitiv", au precizat reprezentantii Petrom.

Compania KazMunaiGaz din Kazahstan a semnat cu Rompetrol Holding Olanda un contract de preluare pentru 75% din actiunile The Romeptrol Group NV, a carei valoarea de piata a fost calculata la 3,616 miliarde dolari, a anuntat, luni, presedintele grupului, Dinu Patriciu.

The Romeptrol Group NV controleaza pachetul majoritar al Rompetrol Rafinare Constanta.

Rompetrol Rafinare Constanta a obtinut un profit net de 37,33 milioane lei (11,91 milioane euro) in Q2, in crestere cu 50% fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a cantitatilor record de titei procesate. In trimestrul al doilea al anului trecut, rafinaria a afisat un profit net de 24,88 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei in trimestrul al doilea din 2007 a fost de 1,12 miliarde lei, in scadere cu 18,24% fata de afacerile de 1,37 miliarde lei cu care compania a incheiat perioada similara a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri