"Rompetrol are cinci acorduri de concesiune in derulare cu ANRM, in vederea explorarii perimetrelor Gresu, Nereju, Focsani, Satu Mare si Zegujani", a declarat, citat de NewsIn, presedintele Agentiei, Bogdan Gabudeanu.

Prin aceste acorduri de concesiune , Rompetrol s-a angajat sa efectueze din fonduri proprii o serie de investitii in activitatile de cercetare a celor cinci perimetre de explorare, care se ridica in total la 24,425 milioane dolari, potrivit ANRM.

Valoarea programelor de investitii asumate pentru perimetrele Gresu, Nereju si Focsani, cercetate in perioada 2002-2007, insumeaza 3,625 milioane dolari, potrivit datelor ANRM.

Citeste si:

Pentru cercetarea perimetrelor Satu Mare si Zegujani in perioada 2004-2009, Rompetrol trebuie sa investeasca 12,6 milioane dolari, respectiv 8,2 milioane dolari, a adaugat presedintele ANRM.

La inceputul lunii iunie, presedintele ANRM declara ca Agentia ar putea acorda in toamna licente de explorare pentru noua perimetre de petrol si gaze si licente de exploatare-dezvoltare pentru alte 26, pentru care au fost publicate anunturile de licitatie.