Auchan a investit pentru constructia si echiparea magazinului 40 milioane de euro, acesta fiind cel mai mare magazin de acest gen din oras, cu o suprafata de vanzare de 8.500 de mp, 40 de case de marcat si o parcare de 1.600 de locuri. Hipermarketul este ancora unui amplu proiect comercial, European Retail Park Targu-Mures, care cuprinde un mall cu 100 de magazine si restaurante, un magazin de bricolaj Baumax, un magazin Media Galaxy, precum si un magazin de mobila Mobilia.

In plus fata de hipermarket, prin divizia sa care se ocupa de administrarea centrelor comerciale, Auchan ofera un ansamblu de 15 magazine si servicii, printre care: Nokia, Internity, Zoomania, Adam’s, Inmedio, Centrofarm, BRD si altii. Prin deschiderea magazinului Auchan din Targu-Mures au fost creeate si 450 de noi locuri de munca, iar cleinetii magazinului pot alege dintr-o gama care numara 45.000 de produse din toate domeniile.

"Momentul deschiderii de la Targu-Mures este unul reprezentativ pentru noi, deoarece marcheaza inceputul derularii planului nostru ambitios de expansiune. De acum inainte, Auchan va pastra un ritm sustinut de deschideri si va fi un competitor din ce in ce mai puternic pe piata din Romania", a spus directorul general Auchan Romania, Régis Mougel.

Citeste si:

Auchan a deschis primul sau magazin in Romania, in noiembrie 2006, in cartierul bucurestean Titan, dupa o investitie de 40 milioane euro. MGV Distri-Hiper Romania, operatorul hipermarketului Auchan, a terminat anul trecut cu o cifra de afaceri de 19 milioane euro si pierderi de patru milioane euro.

Grupul Auchan este unul dintre cele mai importante lanturi comerciale, locul 10 in lume, cu 387 hipermarketuri in 11 tari din lume, 702 de supermarketuri, 307 centre comerciale Immochan si Banca Accord. La nivel mondial, Auchan are 175.000 de angajati, iar numarul acestora crete de la an la an, odata cu deschiderea de noi magazine. in 2006, grupul Auchan a inregistrat o cifra de afaceri de 41 miliarde euro, iar in toate magazinele grupului au fost serviti 1,13 miliarde de clienti.