Restaurantul Heritage, cunoscut ca restaurantul bancherilor (majoritatea actionarilor sunt bancheri), a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 20% la numai o luna de lansarea propriu-zisa care a avut loc in septembrie, estimand pana la sfarsitul anului un grad de ocupare de 100%, in conditiile in care anul trecut se estima o medie de 70%.
“Evenimentul organizat cu ocazia inaugurarii a constituit si un instrument de comunicare, astfel incat numarul oaspetilor a crescut si , implicit s-a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 20%. Pentru sfarsitul anului ne propunem un grad de ocupare de 100%“, a declarat pentru Wall-Street Monica Cretu, director general Heritage.

Heritage s-a lansat luna trecuta, perioada anterioara de functionare a restaurantului fiind “o perioada de acomodare pe piata, de selectie a furnizorilor si colaboratorilor“, dupa cum sustine Monica Cretu. Investitia generala nu a fost inca finalizata, anul trecut restaurantul alocand aproximativ un milion de euro in renovarea locatiei, pregatiri si recrutari de personal.

“Efortul financiar este considerabil pentru un restaurant si orientat pe de o parte catre echipamentul de ultima generatie din bucatarie, pe de alta parte catre restaurarea si decorarea locatiei, o casa de patrimoniu, construita in anul 1920“, enunta Monica Cretu. Locatia Heritage este speciala, restaurantul fiind amenajat in interiorul vilei in stil brancovenesc ce a apartinut in perioada interbelica prim-ministrului Gheorge Tatarascu.

Restaurantul dispune de trei saloane cu 140 de locuri, 90 in interior si 50 pe terasa. Meniurile se incadreaza intre 12 si aproximativ 130 de euro pentru cele mai rafinate bucate, avand specific francez si mediteraneean marca Chef-ului David Contant. “Acest concept a fost ales din pasiunea fondatorilor pentru gastromonia fina si pentru calitate. In echipa Heritage au fost selectati profesionisti in domeniu care doresc sa participe la realizarea acestui proiect“, a afirmat Monica Cretu.

Astfel, Heritage isi atrage clientela prin experienta si « savoir-faire »-ul Chef-ului, David Contant, prin ingredientele folosite si ospitalitatea. “Rasplata cea mare este insa pentru noi recunoasterea si complimentele ce vin din partea oaspetilor“, sustine Monica Cretu, insa toate indiciile ne sugereaza si o eventuala trecere pe profit, intrucat se estimasera anterior venituri de peste un milion de euro pentru 2007 la o investitie asemanatoare ca volum, cel putin deocamdata.

In viitor, Heritahe va fi probabil unul din putinele restaurante care va obtine o stea Michelin in regiunea est-europeana. “Din cate stim, inca niciun restaurant din Europa de Est nu a primit o stea Michelin. Speram ca in viitorul apropiat ghidul Michelin sa ne faca onoarea de a ne vizita si de a ne acorda un semn de recunoastere pentru calitatea serviciilor oferite. Ghidul Michelin are cerinte clare privind experienta, creativitatea si pasiunea Chef-ului, privind calitatea preparatelor si a primirii oaspetilor ; noi le respectam si asteptam cu interes aceasta vizita“, ne-a declarat Monica Cretu.
Pentru moment insa, Heritage ne invita in fiecare vineri seara la un regal culinar mediteranean dat de savoarea fructelor de mare sosite direct din faimoasa piata Rungis din Paris. La interesul manifestat deja de clientii fideli, in majoritate expati, oameni de afaceri romani si amatori ai bucatariei fine de calitate, restaurantul va organiza si cursuri de arta culinara sub indrumarea Chef-ului.

Pasionatii bucatariei exotice se vor bucura si de magazinul “L’Episerie Fine », unde vor gasi uleiuri si condimente exotice folosite in bucataria Heritage, delicatese (foie gras, branzeturi poaspete si maturate de la fermele din Franta, caviar d’Aquitaine, trufe) si specialitati de patiserie create de bucatari experimentati

Mai mult, “in viitorul apropiat vom inaugura crama ce contine o selectie impresionanta de vinuri din Franta si restul lumii. Aceasta va gazdui degustari de vinuri de vinoteca si alte bauturi alcoolice rare“, sustine Monica Cretu. Iar de sarbatori, restaurantul de lux va organiza o seara cu totul speciala cu Meniu Gala.

Conceptul unic Heritage a luat nastere anul trecut prin unire fortelor financiare a nu mai putin de 20 de actionari din domenii diverse : IT, bancar, investitii. Printre actionari se numara si Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac Bank, Silviu Hotaran, director general al Microsoft Romania si Anca Ioan, CEO Tiriac Holding, cu participatii variind intre 2% si 9%.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri